Fietspaden en trottoirs liepen onder water.
Fietspaden en trottoirs liepen onder water.

Reparatie schade wateroverlast is in volle gang

DIEMEN Een hoofdwaterleiding op de speelweide van Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid is vrijdagmorgen rond 03.00 uur gesprongen. Dit zorgde voor veel wateroverlast en aanzienlijke schade.

Het water beschadigde onder andere trottoirs en fietspaden in de omgeving van het sportcentrum. Het betrof onder meer trottoirs in de buitengangen van de woningen die tegenover het sportcentrum liggen. 

Het water liep gelukkig niet bij het sportcentrum en Het Wapen van Diemen naar binnen. Het sportcentrum en Het Wapen van Diemen konden vrijdag opengaan.

De speelplaats van basisschool De Ark liep eveneens schade op. De school zelf bleef schadevrij. Het bestuur van Stichting Florente, verantwoordelijk voor onder meer De Ark, en de schoolleiding namen vrijdagochtend vroeg het besluit om de school vrijdag dicht te houden. Dit in verband met de veiligheid. Ouders van de leerlingen werden via een groepsapp op de hoogte gesteld van het besluit. De Ark kon maandag de deuren weer openen.

Reparatie

Waternet had in de loop van vrijdagmorgen het lek onder controle en begon met de reparatie. Ook heeft Waternet de bewoners per brief ge├»nformeerd over het melden van schade aan bijvoorbeeld woning en tuin. In verband met het risico op zandverschuivingen onder het wegdek werden enkele voet- en fietspaden in de omgeving afgezet. 

Waternet heeft ervoor gezorgd dat buurtbewoners vrijdag weer de beschikking kregen over water. Ook zijn toen de grootste sinkholes in het fietspad voor het sportcentrum dichtgemaakt. Met de leiding van De Ark werd een planning gemaakt om ervoor te zorgen dat het schoolplein maandag weer kon worden gebruikt.

Speelweide

De buitendienst van de gemeente Diemen en de aannemer zijn het hele weekend in touw geweest met de herstelwerkzaamheden en sommige werkzaamheden zijn nog in volle gang. De speelplaats van De Ark werd in een vroeg stadium gerepareerd. Deze week worden de trottoirs in de omgeving van het sportcentrum gerepareerd. Het gaat onder meer om trottoirs in de buitengangen van woningen tegenover het sportcentrum. Ook worden er werkzaamheden verricht op de speelweide van het sportcentrum.


Reparatiewerkzaamheden.