Jumbo Diemen-Zuid mag uitbreiden

DIEMEN Supermarkt Jumbo Diemen-Zuid in winkelcentrum De Kruidenhof kan uitbreiden. De gemeenteraad is donderdagavond unaniem akkoord gegaan met het wijzigen van het bestemmingsplan Kruidenhof 26.

Jumbo Diemen-Zuid heeft behoefte aan meer ruimte. De supermarkt trekt steeds meer klanten. Dit is mede het gevolg van de oplevering van woningen in de wijk Holland Park. Er worden de komende jaren nog meer woningen in Holland Park opgeleverd. Jumbo Diemen-Zuid wordt uitgebreid op de begane grond en krijgt er op de eerste verdieping extra magazijnruimte bij. De uitbreiding op de begane grond aan de voorkant is grotendeels gepland onder de huidige luifels. Een deel van de uitbreiding komt op het parkeerterrein. Daarnaast krijgt de supermarkt de beschikking over een deel van de zaak van Keurslagerij Piepenbrock. De slager gaat vrijwillig verder in een kleinere zaak, maar blijft wel in het huidige pand.
Het aantal parkeerplaatsen op het parkeerterrein neemt af. Er zijn nu 109 parkeerplaatsen. Hieronder zijn vijf parkeerplaatsen voor gehandicapten en vier op de huidige locatie van de Lucky's Vishandel. Dit worden er 82, inclusief drie parkeerplaatsen voor gehandicapten. Er komen vijf extra fietsparkeerplaatsen, waar per plaats twee extra fietsen kunnen worden gestald. Er komt daarmee plek voor 10 extra fietsen.

3