Scouting Diemen is blij met de container.
Scouting Diemen is blij met de container. Foto: Trudy Kroese

Scouting Diemen ontvangt container van UPS

DIEMEN Scouting Diemen heeft sinds zaterdag in het Diemerbos de beschikking over een container waarin allerlei materialen kunnen worden opgeslagen.

Aschwin van Wel, de voorzitter van Scouting Diemen, heeft zaterdag een opgeknapte en verbouwde container van Bob Pront, teamleider Preloaders van de Amsterdamse vestiging van UPS, ontvangen. De container zal door Scouting Diemen gebruikt worden om in te knutselen en spullen in op te slaan. “In mijn vrije tijd doe ik veel vrijwilligerswerk, want elkaar helpen en een hechte gemeenschap creëren, vind ik heel belangrijk”, zegt Bob Pront. “UPS deelt deze visie, waardoor ik vanaf het begin kon rekenen op de steun van zowel het management als mijn collega’s.” 
Hoewel een container verbouwen op het eerste gezicht geen ingewikkelde taak lijkt, heeft het project toch heel wat tijd in beslag genomen. Pront: “Er kwam inderdaad meer aan te pas dan je zou denken. Omdat UPS – terecht – veel waarde hecht aan veiligheid en kwaliteit, vergden de selectie van de container, het verbouwen zelf en natuurlijk de finale goedkeuring flink wat tijd en inspanning.” De container werd aangepast conform de behoeften van de scouting, wat zich vertaalde in onder andere een gebruiksvriendelijke deur en een laagje donkergroene verf – de kleur van Scouting Diemen. 

Aschwin van Wel geeft aan dat Scouting Diemen blij is met de container. "Wij waarderen dit gebaar van UPS enorm. Wij hebben nu meer opslagruimte."

De container is enkele weken geleden door personeel van Koninklijk Saan op zijn plek in het Diemerbos geplaatst. Koninklijke Saan heeft dat gratis gedaan.