Sint in Biesbosch,
Sint in Biesbosch, Foto: Trudy Kroese

Sinterklaas

Weet u al hoelang u Diemen bezoekt?
"Nee, dat kan ik mij niet herinneren. Ik weet wel dat ik al heel lang in Diemen kom. Ik ken de meeste oudere inwoners van Diemen al sinds zij heel klein waren."

Hoe vond u de intocht per bus?
"Heel erg leuk. We zijn met de bus door alle wijken van Diemen gereden en de kinderen konden de pieten en mij heel goed zien. Wij hebben allemaal blije kinderen gezien."

Zijn de kinderen in Diemen het afgelopen jaar lief geweest?
"Lief genoeg om op 5 december een cadeautje te kunnen verwachten."

Er komen een aantal drukke dagen aan.
"De pieten en ik zullen de komende dagen veel bezoeken bij kinderen afleggen. Wij kunnen helaas niet bij iedereen thuis langskomen. Maar misschien krijgen de kinderen die wij dit jaar niet bezoeken volgend jaar wel bezoek van ons."

U bent op 6 december jarig. Wat doet u op die dag?
"Ik ga op mijn verjaardag eerst uitrusten. Ik krijg op 6 december altijd cadeaus van de pieten. Meestal kleine cadeaus, want ik heb al zoveel. Ik ben met weinig tevreden. 's Avonds vertrekken wij met de stoomboot naar Spanje. We varen altijd rustig en genieten van het uitzicht. Ik zal de kinderen in Diemen missen, maar ik vind het wel prettig dat het in Spanje meestal mooi weer is."

U heeft Diemen door de jaren heen zien veranderen.
"Ja, Diemen ziet er heel anders uit dan toen ik hier voor het eerst kwam. Er zijn de laatste jaren een paar mooie wijken in Diemen bij gekomen. Plantage de Sniep en vooral Holland Park groeien enorm. Wij konden die wijken goed zien toen wij er met de bus doorheen reden."