Afbeelding

GroenLinks Diemen houdt inzameling voor cliënten Voedselbank Diemen

Algemeen

DIEMEN - De afdeling Diemen van GroenLinks houdt een inzamelingsactie voor de Voedselbank Diemen. 

De inzameling heeft tot doel om cliënten van de Voedselbank Diemen een binnenplant in een sierpot cadeau te geven voor kerst. GroenLinks nodigt alle inwoners van Diemen uit om een donatie te doen. GroenLinks hoopt dat zij een sierpot of geld voor een plant willen schenken. Meedoen kan op twee manieren: door een tweedehandssierpot (diameter 15-20 cm) af te geven bij één van de drie inzameladressen of door geld te doneren via onlinecrowdfunding. Meer informatie staat op www.groenlinksdiemen.nl. 

De planten worden zo veel mogelijk gekocht bij Diemense bloemen- en plantenwinkels zodat de lokale ondernemers ook een steuntje in de rug krijgen. De planten in potten worden half december naar de voedselbank gebracht.

Stichting Voedselbank Diemen is blij met actie van GroenLinks: Voorzitter Gerda Smit: “Een plant fleurt je huis op en zuivert de binnenlucht. Dit is voor veel mensen een luxeproduct dat ze niet zo gauw zelf kopen. Ik vind het fantastisch dat we op deze manier de kerstdagen voor onze cliënten kunnen opfleuren.”

GroenLinks-raadslid Yeliz Yildiz-Kaya maakt zich al langer sterk voor mensen die in armoede leven. “Elke Diemenaar of Diemenees die in armoede moet leven is er één te veel. Daarom ben ik blij dat Diemen zich vorig jaar heeft aangesloten bij de Alliantie Kinderarmoede. De komende vier jaar wil ik graag verder in de gemeenteraad om me in te blijven zetten voor inwoners in armoede, met specifieke aandacht voor kinderen en jongeren. Ik vind het van groot belang dat voorzieningen zoals de voedselbank en ook MaDi Diemen goed onder de aandacht worden gebracht. In Diemen zorgen we voor elkaar.”

Mocht het streefbedrag van 750 euro voor de inzameling ruim worden overschreden, dan koopt GroenLinks ook planten voor andere mensen die in deze zware tijd een hart onder de riem kunnen gebruiken, bijvoorbeeld mensen in een Diemens verzorgings- of verpleeghuis of bewoners in het asielzoekerscentrum in Amsterdam.