Een aanval van sv Zeeburg.
Een aanval van sv Zeeburg. Foto: Trudy Kroese

Sv Zeeburg verliest van Havas: 22-23

DIEMEN Het eerste damesteam van sv Zeeburg heeft zondag de thuiswedstrijd tegen Havas nipt verloren: 22-23. Bij rust leidden de bezoekers met 10-12.

Tijdens de bekercompetitie was sv Zeeburg DS1 Havas DS1 ook al tegengekomen. Sv Zeeburg verloor het bekerduel met één punt verschil. Sv Zeeburg zat toen niet lekker in de wedstrijd. De dames van sv Zeeburg waren erop gebrand om het competitieduel te winnen.

Sv Zeeburg begon met bal, maar de openingstreffer kwam van Havas. Sv Zeeburg kon ook af en toe scoren. Maar Havas wist vaker het net te vinden, waardoor er steeds een verschil van één of twee punten op het scorebord stond. De verdediging van sv Zeeburg stond goed en er werden in de eerste helft maar weinig doelpunten gemaakt. De ruststand was 10-12 in het voordeel van Havas.

Tijdstraffen

Er was voor sv Zeeburg nog niets aan de hand, maar het aantal fouten moest omlaag en het scoringspercentage omhoog. De dames van sv Zeeburg gingen in de tweede helft vol frisse moed van start. De wedstrijd liep net als voor rust gelijk op. Beide teams kregen meerdere tijdstraffen van twee minuten.
Ongeveer 15 minuten voor tijd kon sv Zeeburg gelijkmaken. Havas wist daarna een aantal keren te scoren. Sv Zeeburg moest opnieuw aan een inhaalrace beginnen (net als in de bekerwedstrijd, toen stond Havas ook een aantal punten voor en kwam sv Zeeburg gevaarlijk dichtbij). De dames van sv Zeeburg gaven niet op en bleven strijden voor de overwinning. Havas wist de winst veilig te stellen: 22-23. Sv Zeeburg staat met twee punten uit zeven duels op de laatste plaats van de tweede divisie. De achterstand op de concurrentie is echter klein. Het team van sv Zeeburg speelt op zondag 28 november een uitwedstrijd tegen SVBO. De wedstrijd in Emmen begint om 13.30 uur.