Coronaregels

Vervolg van voorpagina.

Voor sportverenigingen geldt ook dat de gemeente toezicht zal houden op daadwerkelijke controle door de verenigingen op het coronatoegangsbewijs in de kantines en daarnaast op het weren van aanwezig publiek. Publiek mag (helaas) ook bij amateurwedstrijden en trainingen niet aanwezig zijn. Het is de bedoeling dat sportverenigingen daar zelf op controleren. Burgemeester Boog: "Ik reken op verantwoordelijkheid en gezond verstand. Natuurlijk hopen we dat handhavend optreden niet nodig is en dat we er in Diemen met zijn allen alles aan doen om deze periode met aanvullende maatregelen zo kort mogelijk te laten duren."


Zorgen bij scholen over toename besmettingen

DIEMEN Bij de basisscholen van Stichting Florente in Diemen is men ook ongerust over de toename van het aantal coronabesmettingen.

Stichting Florente is verantwoordelijk voor vijf basisscholen in Diemen: Noorderbreedte, De Octopus, De Ark, Het Atelier en De Kersenboom. Directeur-bestuurder Hans Ploeg: "Er is recent een brief uitgegaan naar de ouders met daarin enkele verzoeken hoe zij ons kunnen steunen. Tevens hebben we aangegeven waar we tegenaan lopen indien een leerkracht ziek is. Naar de medewerkers is ook een brief uitgegaan waarin we de richtlijnen hebben herhaald. We hebben iedereen opgeroepen zich regelmatig zelf te testen. Daarvoor is ook een voorraad zelftests aangeschaft. Het aantal groepen dat naar huis is gestuurd valt nog mee, maar de druk is wel hoog." Ploeg zou graag zien dat de leerkrachten en andere personeelsleden van de basisscholen van Florente weer twee keer per week kunnen worden getest op corona. "Wij hebben dat eerder dit jaar een tijd gedaan. Het zorgde voor rust onder de medewerkers. Echter, het kost veel geld em daarom hoop ik dat de gemeente of de landelijke overheid hier een oplossing voor heeft."
Hij stoort zich eraan dat het onderwijs te weinig wordt betrokken bij discussies in de media over de mogelijke verlenging van de kerstvakantie. "Het gaat altijd over de gevolgen voor de kinderen en de ouders, maar te weinig over de leerkrachten. Leerkrachten willen heel graag fysiek lesgeven, maar er is ook angst voor hun eigen gezondheid. Een lastig spanningsveld."