Bert Timmer.
Bert Timmer. Foto: Rosanne Eijzinga

VVD, GroenLinks en PvdA presenteren Kandidatenlijsten

De VVD, GroenLinks en de PvdA hebben hun kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 gepresenteerd.

DIEMEN De Diemense VVD omschrijft de top 6 van haar kandidatenlijst als 'een mix van ervaring, leeftijden, wijken en nieuw talent'.

Fractievoorzitter Bert Timmer was al eerder benoemd tot lijsttrekker. Samen met Johan Jägers (nummer 3 op de kandidatenlijst van de VVD) zit hij in de gemeenteraad. Hoogste nieuwkomer is Veerle Voermans op nummer 2. In het dagelijkse leven werkt zij op het ministerie van Financiën en woont in Holland Park. Hans Dijksman was eerder D66-stadsdeelraadslid in Amsterdam-West maar kiest nu voor de Diemense VVD. Dijksman is werkzaam in het sociaal domein, staat op plaats 4 en woont in Diemen-Zuid. Op plaats 5 en 6 staan de jonge talenten Sarko Adbulrahman en Koen van Dijk. Adbulrahman is werkzaam bij de GGD en pakt straks zijn studie weer op. Van Dijk werkt bij de Stichting Onderwijsgeschillen. Adbulrahman woont in Diemen-Zuid en Van Dijk in Holland Park. Lijstduwer is Brigitte Wielage. Zij zet zich al jarenlang in voor een beter Diemen, maar gaat in maart de raad verlaten.
De volledige lijst ziet er als volgt uit: 1: Bert Timmer; 2: Veerle Voermans; 3: Johan Jägers; 4: Hans Dijksman; 5: Sarko Abdulrahman; 6: Koen van Dijk; 7: Cor Jabaaij; 8: Meint Waterlander; 9: Frans Mulder en 10: Brigitte Wielage

De VVD wil de zelfstandigheid en het intieme karakter van Diemen behouden zodat het in Diemen goed wonen en leven is. Daarom zet de VVD in op het vergroten van de veiligheid, op meer handhaving, op meer woningen - maar met behoud van het groen in de wijken - en op een haalbare en betaalbare energietransitie. En vooral op een gemeentebestuur dat de Diemenaren serieus neemt en luistert. De komende maanden gaan de VVD-kandidaten op pad om de Diemenaren ervan te overtuigen dat we Diemen met elkaar maken.

Matthijs Sikkes-van den Berg is lijsttrekker van GroenLinks. Hij is op dit moment wethouder in Diemen.

De kandidatenlijst van GroenLinks: 1: Matthijs Sikkes-van den Berg, Diemen-Centrum; 2: Hilda van ‘t Riet, Diemen-Zuid; 3: Yeliz Yildiz-Kaya, Plantage de Sniep; 4: Egbert Bouwhuis, Holland Park; 5: Tijl de Bruijn, Diemen-Centrum; 6: Renée Peerenboom, Diemen-Centrum; 7: Anne-Marie de Smalen, Diemen-Centrum; 8: Nicole van Engelen, Diemen-Zuid; 9: Clara Belt, Diemen-Zuid; 10: Roel Niessen, Diemen-Zuid; 11: Merle Bos, Diemen-Centrum; 12: Rogier Oranje, Diemen-Centrum; 13: Dirk-Jan van Dijk, Holland Park; 14: Ies Engels, Diemen-Noord; 15: André Heemstra, Diemen-Zuid; 16: Ruben Smit, Diemen-Noord; 17: Lex Heerma van Voss, Diemen-Noord; 18: Monique van Schoot, Diemen-Centrum en 19: Joke Schenk, Diemen-Noord.

Matthijs Sikkes-van den Berg: “Diemen staat voor grote uitdagingen zoals woningnood, klimaatverandering, polarisatie en toenemende ongelijkheid. Samen met dit sterke team wil ik daar keihard aan gaan werken. Ik kijk ernaar uit om met deze kandidaten en al onze vrijwilligers een geweldige campagne te gaan voeren om Diemen nog groener en rechtvaardiger te maken.”

Sofie Kuilman is lijsttrekker van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Kuilman is op dit moment fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Diemen. 

De PvdA hield zaterdag een algemene ledenvergadering in De Omval. De kandidatenlijst van de PvdA: 1: Sofie Kuilman; 2: Frank Geerts; 3: Mila Veenboer; 4: Max Wind; 5: Willem van Es; 6: Paul Ruijg; 7: Christine Pollmann; 8: Nico Portegijs; 9: Peter Lemmens; 10: Ben Ziepzeerder; 11: Cees Groenland; 12: Ivan Pengel; 13: Farida Polsbroek en 14: Lex Scholten.

"Wij hebben met deze lijst een goede mix gevonden van continuïteit en ervaring, en nieuwe gezichten en nieuw talent. Met goede moed en vol vertrouwen gaan wij nu verder met onze campagne richting de verkiezingen. Net als de afgelopen maanden zullen alle Diemenaren en Diemenezen ons ook de komende tijd blijven zien op verschillende plekken in ons dorp. Tijdens de vergadering is ook het verkiezingsprogramma definitief vastgesteld en zodra de laatste versie klaar is voor publicatie plaatsen wij hem op onze website: diemen.pvda.nl (op korte termijn is daar ook meer informatie te vinden over de kandidaten). Het programma is vanuit onze sociaal-democratische waarden geschreven en vertaald naar concrete plannen voor Diemen. Wij kijken ernaar uit om hierover met alle inwoners in gesprek te gaan. Samen maken we Diemen nog mooier", aldus het bestuur van de afdeling Diemen van de PvdA.

De afdeling Diemen van D66 heeft eerder al haar lijsttrekker gekozen. Wethouder Jeroen Klaasse is lijsttrekker. De overige kandidatenlijst wordt binnenkort bekendgemaakt. De andere partij presenteren hun kandidatenlijst binnenkort.

Matthijs Sikkes-van den Berg.
Sofie Kuilman.