Heren van De Meeuwen boeken eerste zege

Heren van De Meeuwen boeken eerste zege

DIEMEN Het eerste herenteam van De Meeuwen heeft zaterdagavond in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran de eerste overwinning in de competitie geboekt. De waterpoloploeg uit Diemen won met 7-3 van De Aalscholver.

Het eerste damesteam van De Meeuwen heeft zaterdagavond de wedstrijd tegen koploper DAW met 5-10 verloren. De dames wisten dat er een zware wedstrijd op het programma stond. De Meeuwen startte goed. Marta Giovannetti, die inviel als keepster, verrichtte een aantal goede reddingen. De Meeuwen leidde na de eerste periode door een treffer van Roosmarie Morsink.

DAW gaf in de tweede periode gas en nam een 1-2 voorsprong. De tweede periode eindigde in 3-3. Roosmarie Morsink en Tamika van 't Hoff, die tegen oude ploeggenoten speelde, scoorden voor De Meeuwen.

Groot geschut

In de derde periode kwam DAW met groot geschut. Een grote midvoor werd ingezet om al vechtend op de midachter de verdediging van De Meeuwen moe te strijden. DAW kwam via een penalty op 3-4. Alieke Vos maakte met een schot uit een 'onmogelijke hoek' de gelijkmaker: 4-4. DAW bepaalde de stand aan het slot van de derde periode op 4-5.

In de laatste periode gaf de ervaring van DAW de doorslag. Roosmarie Morsink wist te scoren voor De Meeuwen. De bezoeksters liepen echter uit en bepaalden de eindstand op 5-10.

Tegengas

De Meeuwen heeft er in het duel tegen de koploper alles aan gedaan om tegengas te bieden en dat is gelukt. DAW ging sportief, maar ook moe en enigszins gefrustreerd het water uit. De Meeuwen kan trots zijn op de geboden weerstand tegen de nummer 1 die, over het algemeen, met grote cijfers wint van de teams in de competitie.

Het eerste damesteam van De Meeuwen speelt op zaterdag 20 november een uitwedstrijd tegen Watervlo. De wedstrijd begint om 18.30 uur.

Het eerste herenteam van De Meeuwen speelt op zaterdag 20 november eveneens een uitwedstrijd. De ploeg gaat op bezoek bij Aquarijn. Die wedstrijd begint om 19.00 uur.