Dames 1 van sv Zeeburg.
Dames 1 van sv Zeeburg. Foto: sv Zeeburg

Sv Zeeburg verliest bij Wijhe' 92: 36-30

DIEMEN het eerste damesteam van sv Zeeburg heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Wijhe '92 met 36-30 verloren.

Wijhe '92 stond op de derde plaats, maar sv Zeeburg liet zich hier niet door intimideren. Een week eerder stond de verdediging van de ploeg uit Diemen als een huis, maar zaterdagavond had sv Zeebug defensief weer moeite.

Wijhe '92 plaatste snelle tegenaanvallen, dus als sv Zeeburg een doelpunt had gemaakt was er geen tijd om die treffer te vieren. Sv Zeeburg slaagde er ook in om de tegenstander te verrassen met snelle tegenaanvallen. Maar Wijhe '92 zette goede druk. Die kwam voornamelijk vanuit de middenopbouw en sv Zeeburg had daar geen antwoord op.

Een aantal speelsters van sv Zeeburg kreeg de opdracht om de middenopbouw vast te zetten, maar door middel van goed samenspel van Wijhe '92 kreeg sv Zeeburg toch weer een aantal doelpunten om de oren. Sv Zeeburg liet niet over zich heenlopen. Door goed keeperswerk, een aantal breaks en mooi samenspel wist sv Zeeburg de pauze in te gaan met een achterstand van slechts twee punten: 18-16.
In de tweede helft  speelde sv Zeeburg een aantal slordige ballen en lukte het de ploeg niet om aanvallen goed af te ronden. Sv Zeeburg was te laat terug voor de snelle tegenaanvallen van Wijhe '92, waardoor die ploeg vier doelpunten achter elkaar wist te maken. Sv Zeeburg moest goed aanpoten om het tempo weer over te nemen en dat lukte ook. Het tempo zat er goed in bij de cirkels en opbouwers van sv Zeeburg. Een aantal mooie treffers die het gevolg waren van goed samenspel tussen cirkels en opbouwers bracht de spanning terug: 30-28.

Er waren nog tien minuten te spelen en de strijdbare dames van sv Zeeburg hadden nog kans op een goed resultaat. Helaas kende sv Zeeburg in de defensie en aanval een aantal slordige momenten. In de laatste minuut stond Wijhe '92 met 36-30 voor. Sv Zeeburg hoopte nog een laatste break te kunnen lopen, maar toen rechterhoekspeelster Silvy Manvis de bal ontving en de verdediging wilde passeren, verstapte ze zich. De wedstrijd werd stilgelegd en sv Zeeburg had opeens nóg een speelster met een serieuze blessure. De laatste 40 seconden werden nog wel uitgespeeld, maar er werd niet meer gescoord: 36-30. Sv Zeeburg speelt zondagmiddag 21 november thuis tegen Havas. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 14.10 uur.