Cocaïne

Cocaïne

"Hij vroeg of hij kon blijven slapen. Natuurlijk. Ik moest die ochtend met mijn moeder naar het ziekenhuis. Toen ik om half twee 's middags thuis kwam stond de straat blauw van politie en bleek er een kilo coke te zijn aangetroffen in de kast in mijn slaapkamer", aldus de inwoonster van Diemen.

Vingerafdrukken

De coke was verpakt in de plastic tas van supermarkt Deen. De veertigjarige werd daarop aangehouden omdat er vingerafdrukken van haar op de supermarkttas waren aangetroffen. "Dat kan natuurlijk, want ik gebruik die tassen voor boodschappen. De Deen is bij mij om de hoek. Maar die drugs zijn niet van mij. Iedereen kan het in die tas hebben gedaan. Het lag er niet toen ik 's ochtends wegging. Anders had ik het gezien.”

Onzekere periode

Voor de Diemense trad een hele nare onzekere periode aan, waarbij ze nauwelijks de deur uitkwam omdat iedereen haar aansprak op wat er gebeurd was. Met de vriend die in haar huis was die nacht heeft ze alle contacten verbroken. De vriend is later wel vervolgd en veroordeeld in een groot drugsonderzoek. Van de kilo drugs is hij vrijgesproken.

Inmiddels vijf jaar later woont de vrouw nog steeds op dezelfde plek: "Ik moest een contract ondertekenen bij de burgemeester dat ik me vijf jaar rustig zou houden. Geen politiecontact en geen overlast, helemaal niets, anders zou ik mijn huis kwijtraken Dat was best moeilijk met kinderen in huis. Maar het is gelukt.


Ex-raadslid August Waal overleden

DIEMEN August Waal is op 3 november op 72-jarige leeftijd overleden.

August Waal was bestuurslid/penningmeester van de Onafhankelijke Partij Diemen. 

Actief

Hij was in het verleden raadslid voor D66. Begin deze eeuw stapte hij over naar de partij Leefbaar Diemen, die toen net was opgericht. Hij was jarenlang actief binnen de lokale partij.

Leefbaar Diemen veranderde haar naam enkele jaren geleden in de Onafhankelijke Partij Diemen. De partij heeft momenteel twee raadszetels in de gemeenteraad van Diemen.