Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Jong en oud genieten van optocht van Sinterklaas

Algemeen

DIEMEN - De optocht die Sinterklaas en zijn pieten zaterdag per bus door Diemen hebben gehouden is een groot succes geworden. De optocht trok veel belangstellenden en de reacties waren enthousiast.

Stichting Sinterklaas in Diemen had voor de optocht gekozen omdat het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk was om een traditionele intocht te houden.

Sinterklaas werd zaterdagochtend vroeg bij de brandweerkazerne in Diemen ontvangen door burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Eva Noltes.

Om tien uur startte de optocht met een bus. Het was een open bus, dus de goedheiligman uit Spanje was voor iedereen die langs de route stond goed zichtbaar. De hoofdpiet had het grote boek in de hand, waarin allerlei informatie over de kinderen in Diemen staat. De kinderen uit Diemen zijn het afgelopen jaar lief geweest.

De bus reed door alle wijken van Diemen en stond geregeld een tijdje stil. De pieten stapten zo nu en dan uit de bus en liepen een stukje. Uiteraard deelden zij lekkernijen uit.
Martin Williams was ook dit keer de presentator. Tijdens de optocht stond hij op het dek van de bus en zette de kinderen aan tot het zingen van sinterklaasliedjes. Veel kinderen bleken de teksten van de liedjes uit het hoofd te kennen.

Het was druk langs de route van de optocht. Veel kinderen keken met grote ogen naar de bus met Sinterklaas en de pieten. Zij hadden een prima uitzicht. Veel bezoekers liepen een stuk van de optocht mee. De reacties van bezoekers waren louter positief. Zij vonden de vorm waarvoor was gekozen zeer geslaagd en vonden het leuk dat de bus door alle wijken van Diemen reed.

Stichting Sinterklaas in Diemen is ook zeer tevreden over het verloop van de optocht. De stichting bedankt uiteraard iedereen die de optocht mogelijk en tot een succes heeft gemaakt. Veel vrijwilligers waren betrokken bij de voorbereiding en hebben zich ook zaterdag ingezet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding