Afbeelding

Gemeenteraad voor wijzigen bestemmingsplan, Jumbo Diemen-Zuid kan uitbreiden

Algemeen

DIEMEN - De gemeenteraad staat positief tegenover het wijzigen van het bestemmingsplan voor Kruidenhof 26. Dit betekent dat de Jumbo Diemen-Zuid kan uitbreiden.

Dit bleek tijdens de informatieve raadsvergadering die donderdagavond werd gehouden. Alle fracties in de gemeenteraad toonden zich voor het voorstel van het college van B en W. De gemeenteraad neemt later deze maand een besluit over het wijzigen van het bestemmingsplan.

De Jumbo in Diemen-Zuid trekt steeds meer klanten. Dit is mede het gevolg van de oplevering van woningen in de wijk Holland Park. Er worden de komende jaren nog meer woningen in Holland Park opgeleverd.

Jumbo Diemen-Zuid wordt uitgebreid op de begane grond en krijgt er op de eerste verdieping extra magazijnruimte bij. De uitbreiding op de begane grond aan de voorkant is grotendeels gepland onder de huidige luifels. 

Daarnaast krijgt de supermarkt de beschikking over een deel van de zaak van Keurslagerij Piepenbrock. De slager blijft in het huidige pand, maar krijgt de beschikking over een kleinere zaak.

Het aantal parkeerplaatsen op het parkeerterrein neemt af. Er zijn nu 109 parkeerplaatsen, inclusief vijf parkeerplaatsen voor gehandicapten. Dit worden er 82, inclusief drie parkeerplaatsen voor gehandicapten.

Afbeelding