Een aanval van sv Zeeburg.
Een aanval van sv Zeeburg. Foto: Trudy Kroese

Sv Zeeburg verliest van VVW: 21-25

DIEMEN Het eerste damesteam van sv Zeeburg heeft zaterdag in Sporthal Diemen de thuiswedstrijd tegen VVW met 21-25 verloren. Bij rust leidden de bezoeksters met 10-11.

Sv Zeeburg moest het in het thuisduel tegen VVW doen zonder de coach en de twee belangrijkste speelsters, die vanwege blessures ontbraken. Gelukkig waren er speelsters van dames 2 om te helpen.

Sv Zeeburg ging goed van start en opende na een snelle tegenaanval de score. Vergeleken met de vorige wedstrijden stond de verdediging van sv Zeeburg goed. De thuisclub kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Na vijf minuten spelen werden beide teams slordiger. De score ging gelijk op. VVW had een aantal lange meiden in de ploeg, maar de relatief kleine verdediging van sv Zeeburg wist een aantal afstandsschoten te blokken. Sv Zeeburg miste veel kansen en VVW kwam op een 6-8 voorsprong. Sv Zeeburg wist een aantal penalty's te benutten en kwam dichterbij. Bij rust leidde VVW met 10-11.

Sv Zeeburg begon minder sterk aan de tweede helft en kreeg te maken met een aantal tijdstraffen. VVW liep uit tot 12-15. Sv Zeeburg gaf niet op en door opnieuw goed verdedigen konden de dames eruit komen via prachtige tegenaanvallen en breaks.

Na 15 minuten viel de ploeg van sv Zeeburg terug. De ploeg miste een aantal belangrijke kansen. De wedstrijd bleef spannend: 20-22. Daarna wist VVW een gat van vier punten te slaan en wisten de bezoeksters de wedstrijd uit te spelen door veel tijd te nemen in de aanval. Sv Zeeburg benutte de laatste penalty, maar slaagde er niet in om terug te komen. VVW won met 21-25.
De dames van sv Zeeburg spelen op zaterdagavond 13 november een uitwedstrijd tegen Wijhe. De wedstrijd begint om 20.15 uur.