Dharan Rimal.
Dharan Rimal. Foto: Rimal

Jonge rapper Dharan Rimal presenteert EP

Algemeen

DIEMEN - De 11-jarige rapper Dharan Rimal a.k.a Silat Boy heeft onlangs zijn eerste EP uitgebracht: Pass the Baton. De EP is te beluisteren op alle grote streamingdiensten.

Dharan Rimal woont in Weesp, maar is al vier jaar lid van Perguruan Pencak Silat Pamor Badai in Diemen. Die vereniging heeft de gymnastiekzaal in de Schoolstraat als thuisbasis. Zijn vader Shiva Rimal is eveneens lid van de vereniging. 

Pass The Baton is het resultaat van een internationale samenwerking tussen Silat Boy en producer Eyevin (København). Verder werkte een aantal muzikanten mee uit Nepal, Indonesië, Venezuela en Nederland. Dharan Rimal: “Pass The Baton gaat over hoe ik bepaalde dingen van mijn vader heb overgenomen en er nu mee bezig ben. Als eerste gaat dit dan over rap, maar ook over Pencak Silat. Dit is een Indonesische verdedigingsport die ik al vier jaar bij Pamor Badai in Diemen beoefen. Ik ben in 2019 Europees kampioen geworden. Maar de nummers gaan ook over zaken in Nepal. Mijn vader komt daar vandaan. Op Pass The Baton vertel ik verhalen, reis ik in de tijd en vier ik feest. Maar ik rap ook serieuze teksten over toen ik op vierjarige leeftijd helemaal verlamd ben geweest en hoe dat nu nog een grote rol speelt in mijn leven.”

Lees verder in de digitale editie