De openingsceremonie.
De openingsceremonie. Foto: HC Diemen

HC Diemen neemt accommodatie in gebruik

DIEMEN Wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken heeft zaterdagochtend de accommodatie van Hockey Club Diemen op Sportpark De Diemen geopend.

De wethouder sloeg de eerste bal op het waterveld van HC Diemen. Die bal werd overigens perfect gestopt door Gideon Swaab, voorzitter van HC Diemen. Swaab hield een korte toespraak waarin hij de mensen bedankte die de accommodatie van HC Diemen hebben mogelijk gemaakt. Daarna speelden de teams van HC Diemen hun wedstrijden op de nieuwe velden. HC Diemen beschikt op Sportpark De Diemen over een (internationaal) waterveld en een zandveld. Daarnaast heeft de club een mooi clubhuis. Leden van HC Diemen hebben de afgelopen maanden het voormalige clubhuis van honk- en softbalvereniging TIW-Survivors gerenoveerd en opnieuw ingericht. Het nieuwe clubhuis van HC Diemen ziet er prachtig uit en geeft de hockeyclub een echt thuis.
Hockeyclub Diemen werd op 20 september 2017 opgericht na een burgerinitiatief van inwoners van Diemen omdat de omliggende hockeyverenigingen lange wachtlijsten hebben. De vereniging beschikt op dit moment over 280 leden. Nu HC Diemen over eigen velden beschikt kan de club snel doorgroeien, zowel met nieuwe jeugdspelers als met studentenhockey en trimhockey. Veel ouders van de jeugdleden zetten zich in als vrijwilliger. De leden van Hockeyclub Diemen zijn blij dat zij nu de beschikking hebben over een eigen accommodatie in Diemen. "Wij zijn heel blij dat het na vier jaar gelukt is om met ons grote ledenaantal eindelijk een vaste basis te hebben in Diemen. Ons doel is om iedereen die lid is een prettige en veilige omgeving te bieden, waarin op eigen niveau gehockeyd kan worden. Daarnaast streven wij ernaar om op een positieve manier het beste te halen uit iedereen die bij ons traint. Van beginner tot zeer ervaren hockeyer. Zo bieden wij iedereen uit Diemen en omgeving een fijne plek om zich via hockey te kunnen ontwikkelen", aldus het bestuur.
De teams van HC Diemen speelden tot voor kort de wedstrijden op de velden van de voormalige hockeyclub Xenios in Nieuw-Sloten. De trainingen vonden plaats op de velden van korfbalvereniging DKV Victoria en tennisvereniging TVDZ. Die twee verenigingen hebben beide een accommodatie op sportpark De Diemen.