Afbeelding

Els Nuisker

Voorzitter van Het Elsengroen (wereldwinkel Diemen), woont 30 jaar in Diemen.

Hoe gaat het met de wereldwinkel?
"Wij hebben net als iedereen een lastige tijd achter de rug door de coronamaatregelen. Maar het gaat goed. Wij verkopen fairtrade-artikelen, zowel food als non-food. Met de opbrengst steunen wij projecten in veel landen. Die projecten zijn vooral gericht op gezondheid en onderwijs. Wij hebben veel vaste klanten, maar doordat wij sinds enige tijd ook op Facebook actief zijn trekken wij steeds meer jonge klanten aan."

Wat zijn je hobby's?
"Ik maak collages van papier."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Italiƫ, en dan vooral het platteland. Mijn man Fred en ik vinden het heerlijk om buiten te zitten en lekker te eten en van de sfeer te genieten."

Waar gaan jullie uit?
"Wij gaan graag naar voorstellingen in het Muziektheater in Amsterdam. Meestal klassieke muziek. Maar wij zijn ook naar een concert van Charles Aznavour geweest. Dat was prachtig. Hij is helaas overleden. Wij gaan graag uit eten bij Le Bistro in Diemen. Die zaak is echt een aanwinst. En wij lunchen soms bij Cheers en Drusius in Diemen."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"De tuin bij El'sina aan de Burgemeester van Tienenweg. Die tuin ligt midden in het centrum, dat vind ik wel bijzonder."

Wat vind je van de sfeer in Diemen?
"Ik ben vroeger leerkracht geweest bij een aantal basisscholen in Diemen. Als ik in het centrum loop kom ik altijd wel bekenden tegen. Dat vind ik leuk. Ik hoop dat we de huidige sfeer in Diemen kunnen behouden. Diemen wordt wel steeds groter, maar ik hoop niet dat het hier te stads wordt."