Afbeelding
Foto:

Hans van Leverink

Voorzitter Studio DMN, woont 20 jaar in Diemen

Wat doe je bij Studio DMN?
"Als voorzitter regel ik veel zaken. Daarnaast presenteer ik drie programma's: het jazzprogramma Side by Side, samen met Joop Tertaas het programma 'Met Joop de Lucht in' en 'Rondje Diemen'. Ik heb het heel goed naar mijn zin."

Welke muziek draai je thuis?
"Ik ben een liefhebber van jazz uit met name de jaren vijftig, zestig en zeventig en van klassieke muziek. Ik ben fan van artiesten als Miles Davis en John Coltrane en luister graag naar concerten van Beethoven. Ik draai cd's en elpees."

Wat zijn je hobby's?
"Lezen en reizen. Ik ga elk jaar naar Schotland. Ik ga dan naar whiskyproeverijen om heerlijke whisky's te proeven en ga dan wandelen in de Schotse Hooglanden. Ik lees veel biografieën en ook wel thrillers. Ik heb onlangs de biografie van Bill Clinton gelezen."

Ga je uit?
"Ik ga regelmatig naar het Bimhuis in Amsterdam om naar jazzconcerten te luisteren. Daarnaast gaan mijn vriendin en ik graag uit eten. We komen onder meer bij Cheers in Diemen en bij diverse zaken van Loetje. Daar hebben ze heerlijke biefstuk."

Heb je een favoriete plek in Diemen?
"De Omval. Daar zit ik bij wijze van spreken dag en nacht. Maar ik kom ook graag in het Diemerbos. Daar kun je heerlijk wandelen. Ik ga dan ook naar House of Bird. Die zaak zit op een perfecte locatie in het Diemerbos."

Wat vind je van de sfeer in Diemen?
"De sfeer is hartelijk. Veel mensen groeten elkaar. Ik woon in een flat waar zowel oude als jonge mensen wonen en het valt mij op dat de mensen in die flat op een prettige manier met elkaar omgaan."