Sv Zeebrug rondt af.
Sv Zeebrug rondt af. Foto: Trudy Kroese

Sv Zeeburg verliest van ZVBB '21: 20-34

DIEMEN Het eerste damesteam van sv Zeeburg heeft zondag de thuiswedstrijd tegen ZVBB '21 met 20-34 verloren. Bij rust leidden de bezoekers uit Borne met 7-15.

De wedstrijd in Sporthal Diemen begon moeizaam voor sv Zeeburg. De thuisclub leed veel balverlies en de dames van ZVBB '21 wisten de kansen te benutten.

Keihard knokken

Het werd de dames van sv Zeeburg meteen duidelijk: ze moesten keihard knokken om de punten in Diemen te houden. Sv Zeeburg kwam met vlagen terug in het eigen spel en begon het doel van ZVBB '21 te vinden.

Tegen het einde van de eerste helft begon ook de verdediging van sv Zeeburg een beetje vorm te krijgen. ZVBB '21 leed daardoor balverlies tijdens enkele aanvallen waardoor de dames van sv Zeeburg weer iets terug konden komen. ZVBB '21 bleef echter met scherp schieten en de dames van  sv Zeeburg kregen het niet voor elkaar om het gat te dichten. De ruststand was 7-15 in het voordeel van ZVBB '21.
De dames van sv Zeeburg begonnen vol goede moed aan de tweede helft. De opbouwsters van de thuisclub zetten een aantal goede aanvallen op, die effectief werden afgerond.

Helaas stond de verdediging van sv Zeeburg nog steeds niet goed. ZVBB '21 wist hiervan te profiteren. De ploeg van sv Zeeburg toonde aan over een vechtersmentaliteit te beschikken, maar dit bleek niet voldoende. Sv Zeeburg slaagde er niet in om de schade te herstellen. De ploeg van ZVBB '21 was zondag net een maatje te groot en boekte een 20-34 overwinning.

Dames 1 van sv Zeebrug staat na drie duels op elfde plaats

Elfde plaats

Na drie speeldagen in de tweede divisie D zijn Voorwaarts en ZVBB '21 koploper. Beide teams hebben het maximale aantal van zes punten. D.S.V.D en Wijhe '92 hebben vier punten, US heeft drie punten. Maar liefst zes ploegen hebben twee punten. Dat zijn Lettele, Quintes/VVW, Havas, Navique/SVBO, Bentelo en sv Zeeburg. Sv Zeeburg heeft het minste doelsaldo en staat op de elfde plaats, Foreholt is hekkensluiter. Die ploeg heeft na drie duels één punt. Sv Zeeburg speelt op zaterdag 30 oktober een uitwedstrijd tegen Lettele. De wedstrijd in sporthal De Uutvlog in Bathmen begint om 19.30 uur. Het tweede damesteam van sv Zeeburg speelde zondag de eerste competitiewedstrijd. De ploeg won in Sporthal Diemen met 22-14 van KSV 2. Bij rust leidde sv Zeebug met 10-8.