SC Overamstel pakt winst tegen sv Diemen.
SC Overamstel pakt winst tegen sv Diemen. Foto: Trudy Kroese

Sv Diemen incasseert tweede nederlaag

DIEMEN Sv Diemen heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen SC Overamstel met 2-0 verloren. Bij rust leidde de thuisclub met 1-0.

Sv Diemen startte goed aan het duel. Maar na een kwartier verloren de bezoekers de controle over de wedstrijd. SC Overamstel creëerde een aantal goede kansen. Nordin Heus, de doelman van sv Diemen, slaagde er echter in om treffers te voorkomen. De Amsterdammers gaven niet op en kwamen voor rust op voorsprong: 1-0.

Sv Diemen probeerde na de hervatting om langszij te komen. De ploeg van trainers Raymond Aarts en Bas van Bergen zette de thuisclub onder druk en creëerde diverse kansen. Maar sv Diemen slaagde er niet in om een doelpunt te maken. In de slotfase sloeg SC Overamstel toe uit een counter en bepaalde de eindstand op 2-0. Aarst vertelt dat sv Diemen in de tweede helft een strafschop werd onthouden.

Het ambitieuze sv Diemen is de competitie teleurstellend begonnen. Sv Diemen startte de competitie goed met een overwinning bij Vlug en Vaardig: 2-4. De eerste thuiswedstrijd werd verloren van DEVO' 58: 2-3. Sv Diemen heeft na drie duels drie punten en staat op de 10e plaats van de ranglijst van de vierde klasse E. AGB en TABA hebben eveneens drie punten, maar kwamen al vier keer in actie. AFC IJburg is hekkensluiter. Die ploeg heeft na drie duels slechts één punt. Real Sranang is koploper. De ploeg uit Amsterdam heeft na vier duels het maximale aantal van twaalf punten. De voorsprong op DEVO '58, Zeeburgia en SC Overamstel bedraagt al vijf punten. Drie clubs hebben zes punten en twee clubs hebben vier punten. Sv Diemen speelt op zaterdag 23 oktober een thuisduel tegen OSC. De wedstrijd op sportpark De Diemen begint om 14.30 uur. OSC speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen DEVO '58 en heeft na vier duels vier punten.