KWF Kanker-bestrijding haalt veel geld op tijdens collecte

DIEMEN In de collecteweek van KWF Kankerbestrijding, begin september, hebben 52 collectanten in Diemen veel geld opgehaald. 

Inwoners van Diemen deponeerden in totaal een bedrag van € 5.715,70 in de collectebussen. Daarnaast werd via de persoonlijke QR-code € 1.945,50 opgehaald. Via WhatsApp werd € 1.288,00 overgemaakt. Het totale bedrag is uitgekomen op € 8.949,20. Het bedrag dat in Diemen in de collecteweek werd opgehaald is hoger dan in voorgaande jaren. De vaste ongeveer 1.300 donateurs van KWF Kankerbestrijding in Diemen hebben afgelopen jaar een bedrag gestort van rond de € 93.000 en de KWF-loterij bracht, door zo’n 250 deelnemers, ook nog eens bijna € 14.000 op.

De afdeling Diemen van KWF Kankerbestrijding is heel blij met het bedrag en bedankt de inwoners van Diemen voor hun financiële bijdragen en waardeert de inzet van de vrijwilligers enorm. 


Midden-meerloop gaat niet door

DIEMEN De Daarom Diemen Middenmeerloop gaat niet door. Het hardloopevenement zou op zondag 24 oktober worden gehouden.

De Middenmeerloop wordt jaarlijks georganiseerd door atletiekvereniging AV '23 uit de Watergraafsmeer. Daarom Diemen verleende de laatste jaren medewerking aan de Middenmeerloop. AV'23 is er echter niet in geslaagd om voldoende vrijwilligers te vinden die nodig zijn om de wedstrijd op een verantwoorde wijze te organiseren. AV '23 laat weten dat het elk jaar een uitdaging is om voldoende vrijwilligers voor de Middenmeerloop te vinden. Dat bleek dit jaar in de periode vlak na de coronapiek extra lastig. Een extra oproep zou ook niet meer tot gevolg hebben gehad dat er voldoende vrijwilligers aanwezig zouden zijn geweest. Een rol speelt hierbij dat de Middenmeerloop altijd in de herfstvakantie wordt gehouden. AV '23 kwam tot de conclusie dat het niet mogelijk was om de Middenmeerloop op een verantwoorde wijze te organiseren en heeft besloten de Middenmeerloop af te gelasten.