Bewoner wil fitnesstoestellen op veldje Hartveldseweg/Diemerkade

DIEMEN Ronald Vriend uit Diemen heeft bij Welzijn Diemen een voorstel ingediend om op het veldje op de hoek van de Hartveldseweg en de Diemerkade fitnesstoestellen te plaatsen.

Vriend: "Ik zie op de plek en in de omgeving veel mensen hardlopen. Dat stuk grond ligt nu te verpieteren en ik denk dat er zeker behoefte is om op die plek fitnesstoestellen te plaatsen."

Ronald Vriend is bij een aantal inwoners van Diemen bekend van het Comité Hoogbouw Nee. Dit comité verzet zich al jaren tegen het bouwplan voor de Arent Krijtsstraat 1. Het comité heeft bij de Raad van State beroep aangetekend tegen dit bouwplan. Vriend benadrukt dat het plan voor het plaatsen van fitnesstoestellen los staat van het bouwplan voor de Arent Krijtsstraat 1. 

Ook als het bouwplan - tot zijn hevige teleurstelling - is er volgens hem op de hoek van de Hartveldseweg en de Diemerkade ruimte voor fitnesstoestellen.

Vriend wijst er in een e-mail aan Welzijn Diemen op dat de plek momenteel nauwelijks gebruikt wordt. "Het is een mooie uitlaatplek voor de hond, maar het veldje naast de zandbak ligt er troosteloos bij. Het is mede daarom dat ook de zandbak en andere speeltoestellen hoogst zelden gebruikt worden. Het hele gebied wordt zowel door kinderen als volwassenen vooral gebruikt voor wandelingen rond het water. Naar mijn mening een uitgelezen kans om wat meer aandacht aan het veldje te geven. Ik zou de komst van een aantal fitnesstoestellen toejuichen. Zodra er meer voor mensen van alle leeftijden te doen is, zullen ook de zandbak en glijbaan beter gebruikt gaan worden. Er is geen gebrek aan kinderen in de buurt, noch aan sportieve volwassenen."

5