Afbeelding

Serena van Beek

Speelster van dames 1 van sv Zeeburg, heeft 25 jaar in Diemen gewoond

Hoe lang speel je voor sv Zeeburg?
"Toen ik negen jaar was ben ik in de jeugd van sv Zeeburg begonnen. Ik speel nu 18 jaar voor de club. Ik speel als linker- of rechteropbouwer. We zijn de competitie begonnen met een nederlaag, maar hebben zaterdag gewonnen. Het is leuk dat we eigenlijk een vriendinnenteam zijn dat hogerop geklommen is met veel meiden die sinds hun jeugd bij sv Zeeburg spelen. We trainen drie keer per week en spelen op zaterdag of zondag onze wedstrijden."

Wat doe je voor werk?
"Ik ben projectmanager bij een data- en technologiebedrijf dat in de zorg actief is. Daarnaast werk ik freelance als fotograaf. Ik doe vooral lifestylefotografie (zoals newbornshoots of zwangerschapshoots) en zakelijke portretten, maar heb laatst ook mijn eerste bruiloft gefotografeerd. Mijn werk is te zien op het Instagramaccount @serenavbphotography."

Wat zijn je hobby's?
"Niet geheel verrassend: handbal en fotografie. Ik ben begonnen met natuur- en reisfotografie als hobby. Daarnaast ben ik iemand die graag nieuwe dingen leert. Ik volg bijvoorbeeld cursussen, onder andere op het gebied van fotografie, en heb al twee jaar Spaanse les."

Waar ga je uit?
"Ik vind het leuk om samen met vriendinnen uit te gaan. We komen graag in Amsterdam-Oost en De Pijp. Met de selectie van sv Zeeburg gaan we   regelmatig op vrijdagavond na de training iets drinken."

Hoe vind je de sfeer in Diemen?
"Ik heb de eerste 25 jaar van mijn leven in Diemen gewoond. Mijn ouders, andere familieleden en vrienden en vriendinnen wonen in Diemen. Diemen voelt voor mij als thuis."