Leerlingen willen dat gymzaal wordt schoon-gemaakt

Vervolg van voorpagina.

Een woordvoerder van de gemeente reageert op de brief: "Goed dat Jasmine en Hanae contact hebben opgenomen met de gemeente over dit onderwerp. Via de sporthalbeheerders of de vaste contactpersonen voor de scholen bij de gemeente staan wij altijd open voor overleg als er problemen zijn. Vanzelfsprekend vinden wij het ook heel belangrijk dat de kleedkamers en het sanitair netjes en schoon blijven. Daarom wordt er na de gymlessen van de scholen aan het einde van de dag schoongemaakt. Dat doen we op alle sportlocaties in Diemen. Het helpt ook erg als de gebruikers van de gymzaal de kleedkamers en de toiletten netjes gebruiken en achterlaten."

"We hebben ook een aantal extra maatregelen voorbereid. Zo gaan we in het weekend voortaan extra schoonmaken, zodat de schoolweek in ieder geval start met schone kleedkamers en sanitaire ruimten. In de herfstvakantie is een extra grondige schoonmaak van de kleedkamers en bijbehorende sanitair bij de gymzaal in Diemen-Noord gepland. Er ligt nu een tegelvloer in de toiletten. Als deze vies wordt, trekt de geur in de voegen en gaat er niet meer goed uit, ook niet bij het schoonmaken. Daarom wordt de tegelvloer op korte termijn vervangen door een gietvloer, dat plan lag er al even", aldus de woordvoerder van de gemeente.
Het onderwerp staat als raadsadres op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van vanavond (donderdag 14 oktober).


Greystar wil extra woningen op campus

DIEMEN Greystar, de eigenaar van OurCampus in Diemen-Zuid, wil de mogelijkheden onderzoeken voor een derde fase waarin zij extra woningen op de campus wil realiseren. Die kunnen in kantoorgebouwen komen.

Ook de omgeving eromheen wordt dan meegenomen. Dit moet voor een kwaliteitsimpuls zorgen in het gebied. Het onderzoek wordt de komende maanden uitgevoerd. Op OurCampus zijn nu ruim 900 studentenwoningen. Daarna zijn er nog eens ruim 700 woningen gerealiseerd voor young professionals.