Vuurwerk

Vervolg van voorpagina.

Het kabinet kan mogelijk nog besluiten tot een totaalverbod voor deze jaarwisseling, net zoals vorig jaar het geval was.

Het is verder de bedoeling dat er in Diemen in een aantal specifieke zones geen vuurwerk mag worden afgestoken. Die vuurwerkvrije zones liggen rond winkelcentra, zorginstellingen, scholen, ov-voorzieningen als stations, bus- en tramhaltes, de kinderboerderij, maneges, parkeerterreinen, het gemeentehuis, het politiebureau en de brandweerkazerne. Die beperkingen zijn nodig om de overlast in de buurt van kwetsbare mensen, dieren en essentiële gebouwen te voorkomen.

In Amsterdam geldt rond de jaarwisseling een vuurwerkverbod.


Hulpdiensten redden man

DIEMEN Brandweer en politie hebben in de nacht van zaterdag op zondag een man gered die in het water bij Stammerhove was gevallen.

De politie kreeg omstreeks 02.30 uur een melding binnen dat er een man in het water bij Stammerhove lag. Politieagenten gingen op de aangegeven plek kijken en troffen inderdaad een man aan die in het water lag. De brandweer heeft ervoor gezorgd dat de man weer veilig op het droge is gekomen. Personeel van de ambulance heeft de man onderzocht. Het bleek naar omstandigheden goed met hem te gaan. De politie laat weten dat de man slecht ter been is en tijdens een poging om in de natuur te urineren in het water was gevallen. “Wij zijn de melder ontzettend dankbaar, want met de kou in de nacht kunnen zulke onbenulligheden zomaar fataal aflopen”, aldus de politie.


Deen sluit op 22 oktober

DIEMEN Supermarkt Deen in winkelcentrum Diemerplein sluit op vrijdag 22 oktober om 16.00 uur de deuren.

De zaak wordt dan leeggehaald en daarna verbouwd. 

In het pand van Deen komt een Vomar Voordeelmarkt. Die zaak wordt op zondag 7 november om 09.00 uur feestelijk geopend. Deen is sinds maart 2015 in winkelcentrum Diemerplein gevestigd.