Brigitte Wielage.
Brigitte Wielage. Foto: Trudy Kroese

Brigitte Wielage: 'Raadslidmaatschap verrijkt je leven'

DIEMEN Brigitte Wielage, de fractievoorzitter van de VVD, neemt na de gemeenteraadsverkiezingen die op 16 maart 2022 worden gehouden afscheid van de lokale politiek.

Zij is dan twintig jaar actief geweest binnen de lokale politiek in Diemen. In het voorjaar van 2022 is zij maar liefst 16 jaar raadslid geweest van de VVD in Diemen.

Veel plezier

Brigitte Wielage: "Het leiden van de grootste oppositiepartij in Diemen heb ik met enorm veel plezier gedaan. Ik vond en vind het een eer dat ik als raadslid al die jaren heb mogen bijdragen aan de ontwikkeling van Diemen. Zo ben ik er bijvoorbeeld trots op dat Diemen nu prachtige schoolgebouwen heeft, een mooi cultureel centrum, er hockeyvelden zijn, er meer (maar nog veel te weinig) middeldure huurwoningen worden gebouwd, Diemen veiliger wordt door Operatie Scheerlicht en er door bestrijding van woonfraude woningen vrijkomen voor die mensen die er echt recht op hebben. Maar ook het bijdragen aan de burgemeestersbenoeming en het uitreiken van de vrijwilligersonderscheidingen zijn ervaringen die ik niet had willen missen. En zelfs in deze laatste periode, waarin ik lid ben geworden van het presidium, de agendacommissie van de gemeenteraad, heb ik nog veel geleerd. Het als voorzitter leiden van de informatieve raadsvergaderingen is een ervaring die je in een nieuwe rol zet. Ik bleek dat ontzettend leuk te vinden. De samenwerking met het college, de griffie, de andere raadsleden, de ambtenaren en de bewoners en bedrijven in Diemen heb ik ook als buitengewoon plezierig ervaren. Aan mensen die twijfelen of ze raadslid willen worden zeg ik: het is een mooie, eervolle functie. De functie verrijkt je leven en je leert voortdurend. Weinig is leuker dan je actief inzetten voor je eigen gemeente. Sluit je aan bij een politieke partij en doe mee!"

"Voor dit alles ben ik dankbaar. Het is fijn dat ik deze raadsperiode helemaal kan afmaken en het nieuwe team van de Diemense VVD goed kan inwerken. En ook na 16 maart 2022 zal ik het team blijven steunen", aldus Wielage.

Verhuizen

Brigitte Wielage en haar man gaan in de loop van 2022 verhuizen naar Weesp. "Het type huis, een vrijwel gelijkvloerse woning, is in Diemen helaas nauwelijks verkrijgbaar. We hebben lang over deze beslissing moeten nadenken. Diemen heeft ons heel veel goeds gebracht. We hebben hier meer dan 30 jaar heerlijk gewoond. Onze kinderen zijn hier opgegroeid en we hebben hier veel vrienden gemaakt. Als Amsterdamse voelde Diemen destijds als een warm bad en dat is het nog steeds. Het toekomstbestendige huis heeft uiteindelijk de doorslag gegeven. En ons nieuwe huis is gelukkig maar zo'n 6 kilometer verwijderd van onze huidige woning. Dus ik zal nog veel te vinden zijn in Diemen!"