De ploeg van sv Zeeburg.
De ploeg van sv Zeeburg. Foto: Sv Zeeburg

Sv Zeeburg wint uitduel tegen D.S.V.D: 23-24

DIEMEN Het eerste damesteam van sv Zeeburg heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen D.S.V.D gewonnen. De ploeg uit Diemen won met 23-24. Bij rust was de stand 11-11.

Het was de eerste overwinning van sv Zeeburg in deze competitie. Sv Zeeburg verloor in de competitie-ouverture met 24-27 van Voorwaarts.

De dames van sv Zeeburg reisden zaterdag af naar Deurningen. Een reis van 1,5 uur. De dames begonnen vol goede moed aan de rit. Na het verlies in het bekerduel van vorige week woensdag hadden ze een knop omgezet en wilden zij er met z’n allen vol tegenaan gaan.

Sterk begonnen

Sv Zeeburg begon sterk. In de verdediging werd goed met elkaar gecommuniceerd, waardoor het voor D.S.V.D lastig was om er doorheen te komen. De stand liep aan het begin van de wedstrijd gelijk op. Sv Zeeburg scoorde via een paar mooie afstandsschoten. Halverwege de eerste helft wist sv Zeeburg uit te lopen. Maar daarna kwam D.S.V.D terug. De ruststand was 11-11. Na de rust begonnen de dames van sv Zeeburg weer aan de wedstrijd alsof het 0-0 stond. Het spel in de tweede helft was zoals vaker dit seizoen wat rommeliger. Er werden meer breaks gegooid dan in de eerste helft. Er ontstonden af en toe gaten in de verdediging van sv Zeeburg. De thuisclub wist hiervan te profiteren. Maar sv Zeeburg slaagde er toch in om uit te lopen. In de laatste minuten van het duel kwam D.S.V.D terug tot 22-23. Sv Zeeburg hield het hoofd koel en maakte het 24ste doelpunt. Het slotakkoord was voor D.S.V.D: 23-24.

De dames van sv Zeeburg gingen met drie punten op zak en een lach op het gezicht weer terug naar Diemen.

Dames 1 sv Zeeburg is uitgeschakeld in bekertoernooi

Het eerste damesteam van sv Zeeburg werd vorige week woensdagavond uitgeschakeld in het bekertoernooi. De ploeg verloor de thuiswedstrijd tegen Havas: 24-25. Sv Zeeburg leidde bij rust met 14-11.

Met een voorsprong van drie punten kwamen de dames na rust de kleedkamer uit. Na de hervatting miste sv Zeeburg veel schoten. De dames van Havas kwamen lekker in de wedstrijd. Met nog 10 minuten op de klok stond Havas op een voorsprong. De speelsters van Sv Zeeburg toonden aan dat zij over een vechtersmentaliteit beschikken. Sv Zeeburg kwam terug van 21-25 naar 24-25. Sv Zeeburg slaagde er in niet in om het duel te winnen.

Sv Zeeburg speelt komend weekeinde geen wedstrijd. De ploeg komt op zaterdag 24 oktober weer in actie. Sv Zeeburg ontvangt dan ZVBB. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 14.15 uur.