Afbeelding
Foto:

Brian Kuiper

Eigenaar van de kraam van Holland Kaascentrum op de markt. De kraam bestaat sinds de oprichting van de markt.


Hoe gaat het met Holland Kaascentrum?
"Ik sta met veel plezier op de markt op het Diemerplein. Er komen elke woensdag veel vaste klanten. Dat persoonlijke aspect vind ik erg leuk. De Hollandse kazen zijn het meest in trek bij mijn klanten."

Wat is je achtergrond?
"Ik heb de Hotelschool gedaan en daarna heb ik in hotels en horecazaken gewerkt. Ik heb onder meer in twee hotels in Berlijn gewerkt. Maar werken in de horeca bleek toch niet mijn passie. Ook was het niet heel goed te combineren met een gezin. Toen ik de kans kreeg om de zaak van mijn oom over te nemen heb ik daar niet over getwijfeld."

Doe je aan sport?
"Ik doe tweemaal per week aan fitness en ik loop hard. Het werken op de markt is fysiek best wel zwaar, dus ik vind het belangrijk om aan mijn conditie te werken."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Italiƫ, en dan vooral Noord-Italiƫ. Ik ga daar heel graag heen. Het eten en het klimaat zijn er heerlijk en de levensinstelling spreekt mij ook aan."

Heb je favoriete muziek?
"Vooral wat hardere muziek: hardstyle. Die muziek draai ik regelmatig."

Wat is je favoriete plek in Diemen?
"De markt op het Diemerplein. Dat is een vertrouwde plek voor mij, en ik werk er graag."

Wat vind je van de sfeer in Diemen?
"Ik vind de sfeer erg prettig. Er heerst hier een Amsterdamse sfeer, maar ik merk dat Diemen toch nog steeds een dorps karakter heeft. Veel mensen kennen elkaar en gunnen elkaar iets."