Controle van QR-code horeca, theater en sportclubs

Vervolg van voorpagina.

"Je moet niet vergeten dat een coronaherstelbewijs maar 180 dagen geldig is. Doordeweeks zal het personeel dat achter de bar werkt de check uitvoeren. Op vrijdagavond en zaterdagavond staat er een gastheer voor de deur van de zaak. Hij zal dan de coronacheck uitvoeren. De veiligheid van onze gasten en het personeel staat voorop. Ik hoop op begrip van onze gasten. Ik ga ervan uit dat dit een tijdelijke maatregel is en dat de horeca op termijn weer zonder beperkingen kan werken", aldus Daniel Beijnes. 

Begrip

Natasha Verheij is samen met haar man Jos Mooij eigenaar van Het Wapen van Diemen in Diemen-Zuid. Zij is tevens bestuurslid van de afdeling Amsterdam-Amstelland van Horeca Nederland. "Ik ben blij dat er voor de horeca vanaf zaterdag weer meer mogelijk is. Wij zullen ons uiteraard aan de regels houden en naar de QR-code van onze gasten vragen. Ik reken erop dat onze gasten begrip voor de situatie hebben. Wij hebben binnenkort twee partijen in onze zaak. Het valt mij op dat de mensen die die partijen organiseren zelf op de situatie inspelen en bij hun gasten hebben geïnformeerd of zij over een QR-code beschikken."

Michiel Hatenboer, zakelijk directeur van Theater de Omval: "Ik ben blij dat de meeste beperkingen nu wegvallen. We kunnen tijdens theatervoorstellingen en filmvoorstellingen weer alle plaatsen in de zaal verkopen. Wij zullen onze bezoekers naar hun QR-code vragen. Wij sturen alle mensen die al een theater- of filmvoorstelling hadden geboekt een servicemail waarin wij de regels nog eens uitleggen. Bezoekers van Grand Café Blauw zullen wij ook naar hun QR-code vragen. Ik verwacht weinig problemen, want wij hebben een prettig publiek."

Henk van der Weele, voorzitter van sv Diemen, geeft aan dat de voetbalvereniging zich eveneens aan de regels zal houden. "Wij hebben van de gemeente recent een protocol ontvangen waarin de regels staan waaraan de sportclubs zich dienen te houden. Wij zullen ons uiteraard aan die regels houden. Donderdagavond is er een bestuursvergadering van sv Diemen waarin wij op de details ingaan. We denken wel dat het praktisch gezien niet makkelijk wordt, zeker omdat vrijwilligers de controle moeten doen."