Bas van Bergen, Raymond Aarts, Cees Boot en Johan Muuren.
Bas van Bergen, Raymond Aarts, Cees Boot en Johan Muuren. Foto: Sv Diemen.

Sv Diemen verheugt zich op competitiestart

DIEMEN Sv Diemen begint de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen Vlug en Vaardig. De wedstrijd in Amsterdam begint om 14.30 uur. Trainer Raymond Aarts blikt vooruit op het seizoen.

Raymond Aarts en Bas van Bergen vormen de technische staf van sv Diemen 1. Johan Muuren en Cees Boot zijn trainers van het tweede team. Het eerste team van sv Diemen is ingedeeld in de vierde klasse E van de zaterdagcompetitie. Sv Diemen speelt in het seizoen 2021-2022 tegen bijna alleen maar clubs uit Amsterdam. Alleen CTO' 70 speelt buiten Amsterdam. Die club komt uit Duivendrecht. Sv Diemen ontmoet de volgende tegenstanders: AFC IJburg, AGB, CTO' 70, DEVO '58, GeuzenMiddenmeer, OSC, Overamstel, Real Sranang, Taba, TOS-Actief, Vlug en Vaardig, ZSGO-WMS en Zeeburgia. 

Sv Diemen heeft tijdens de voorbereiding drie bekerduels gespeeld. Het eerste bekerduel tegen SC Buitenboys in Almere ging met 6-2 verloren. Een week later revancheerde de ploeg zich. Sv Diemen versloeg toen TOB met 4-1. Afgelopen zaterdag ging de ploeg van trainer Aarts op bezoek bij Robinhood. Sv Diemen won in Amsterdam-Zuidoost met 1-3. Jeroen Letteboer scoorde driemaal.

Raymond Aarts: "De voorbereiding is relatief kort geweest. Door de coronamaatregelen hebben de spelers lange tijd niet voluit kunnen trainen. Ze hebben tot de start van de voorbereiding wel voor zichzelf getraind, maar dat is toch anders dan een groepstraining. De kans op blessures is daardoor groter. Daar hebben alle clubs mee te maken." 

De technische staf van Sv Diemen is tevreden over de poule waarin het team is ingedeeld. Aarts: "Het is leuk dat wij in een Amsterdamse poule zijn ingedeeld. Dit heeft tot gevolg dat onze supporters niet ver hoeven reizen als ze onze uitduels willen bezoeken. Wij hopen ook dat de tegenstanders veel supporters meenemen als ze bij ons spelen."
Hij vindt het moeilijk om de kracht van de tegenstanders in te schatten. "Wij hebben natuurlijk de website Het Amsterdamse Voetbal gevolgd om te kijken welke spelers er bij onze tegenstanders zijn vertrokken en bij gekomen. Ook hebben wij de resultaten van onze tegenstanders in de bekerduels gevolgd. TOS-Actief en SC Overamstel hebben het goed gedaan. Maar wij gaan net als vorig seizoen uit van onze eigen kracht en willen kampioen worden."

De selectie van sv Diemen 1 en sv Diemen 2 bestaat uit in totaal 39 spelers. De technische staf van sv Diemen 1 gaat met een vaste kern van 20 spelers werken, maar spelers van het tweede team die zich goed ontwikkelen kunnen doorstromen. Grand Café Cheers is sponsor van sv Diemen 1. Ondernemers konden zich aanmelden voor het sponsoren van de wedstrijdbal van de thuisduels van sv Diemen 1. Voor elke thuiswedstrijd is een sponsor gevonden.