Huisvesting

Vervolg van voorpagina.

In de Huisvestingsverordening staat precies wat wel en niet is toegestaan in Diemen én welke vergunning vereist is. Op de website www.diemen.nl, onder ‘gebruik woonruimte veranderen' is hierover informatie te vinden.

Het nieuwe beleid voor de regionale woonruimteverdeling (intussen vastgesteld door 15 gemeenteraden in de woningmarktregio) is in de Huisvestingsverordening 2021 verwerkt. De nieuwe regels zijn alleen nog niet van kracht per 1 oktober. Naar verwachting gaat dat gebeuren in de zomer van 2022 nadat de nieuwe regels ook technisch verwerkt zijn in het geautomatiseerde systeem van WoningNet. Tot die tijd blijven de huidige regels nog van toepassing.

De gemeenteraad van Diemen heeft vanwege de ingewikkelde en vaak complexe materie extra aandacht gevraagd voor de voorlichting over de Huisvestingsverordening. Het is de bedoeling om in 2022 een informatiecampagne voor de voorraadvergunningen te starten. Alle bij de gemeente bekende bed-and-breakfasteigenaren ontvangen bericht over de invoering van de registratieplicht. De veranderingen in de woonruimteverdeling zullen in 2022 in samenwerking met de woningmarktregio gecommuniceerd gaan worden.

De definitieve Huisvestingsverordening 2021 wordt vanaf 1 oktober 2021 gepubliceerd op de website www.overheid.nl.


Simonetti geïnstalleerd als raadslid voor D66

DIEMEN Francus Simonetti is vorige week donderdag geïnstalleerd als gemeenteraadslid voor D66.

Simonetti is de opvolger van Jeannette Pietersen. Zij heeft de gemeenteraad onlangs verlaten omdat zij naar Bussum is verhuisd.

Simonetti was in het verleden al enige tijd raadslid. Hij verving toen Jeannette Pietersen die wegens gezondheidsklachten haar raadswerk tijdelijk had neergelegd. 

Francus Simonetti is overigens al sinds 2014 een bekend gezicht in de gemeentelijke politiek, mede door zijn werk als fractieopvolger van D66.