Afbeelding
Foto: Roos Trommelen

Danny van Zuijlen

Artistiek directeur van Theater de Omval, werkt ruim een jaar in Diemen

Wat houdt je werk in?
"Ik ben verantwoordelijk voor het artistieke beleid, de artistieke visie en de programmering van Theater de Omval. Ik streef ernaar om een gevarieerd programma samen te stellen. Dus naast cabaret ook voorstellingen die inspelen op de actualiteit: er is nu veel aandacht voor zaken als Black Lives Matter en de jongerencultuur. Ik lees veel over wat er op theatergebied speelt en bezoek drie keer per week theatervoorstellingen of films."

Je bent uiteraard blij dat de coronamaatregelen opnieuw worden versoepeld.
"Er zijn veel meningen over de coronamaatregelen, maar ik vind het het belangrijkste dat we nu in een fase zitten waarin steeds meer maatregelen worden versoepeld. Dat moeten we vast zien te houden."

Wat zijn je hobby's?
"Ik zwem drie keer per week in Amsterdam en bezoek graag festivals, het liefst in het buitenland: in Frankrijk, Berlijn of Londen. Ik vind het ideaal om 's morgens in de trein naar Londen te stappen. Vier uur later ben ik er en kan ik een voorstelling bezoeken."

Heb je favoriete muziek?
"Ik houd van Nederlandstalige muziek. Ik kom uit een André Hazesfamilie. Ik ben zelf geboren in IJmuiden, maar mijn familie komt uit de Jordaan."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Indonesië. Ik ben er vijf keer geweest. Het is een mooi land en alle vijf de eilanden hebben een eigen karakter."

Wat vind je van de sfeer in Diemen?
"Ik vind Diemen een dorpse stad. Diemen is kleinschalig, maar niet kneuterig. Diemen heeft op een aantal terreinen wel de ambities van een grote stad."