Bodycams

Vervolg van voorpagina.

De afgelopen periode, onder andere door de strengere aanpak van ondermijning en de maatregelen om de coronapandemie tegen te gaan, was te zien dat de Diemense boa's en toezichthouders steeds meer te maken hebben met agressie en incidenten. Burgemeester Boog licht toe: "De gemeentelijke handhavers hebben een lastige taak en ze komen helaas allemaal weleens in aanraking met verbaal en fysiek geweld. Wij hechten eraan om goed te letten op hun veiligheid en werkbeleving. Behalve trainingen en opleidingen hoort daar ook een goede uitrusting bij. Sinds maandag dus ook met bodycams." De gemeente Diemen schafte zes bodycams aan voor haar boa’s en toezichthouders. Het gebruik van de bodycams is aan strenge regels gebonden voor wat betreft privacy, opslag van gegevens en uitleesrechten. De gemeente respecteert uiteraard die regels.


A. Krijtsstraat

Voor een eerder woningbouwplan op dezelfde plek was een strengere norm gehanteerd en die was al veel soepeler dan gebruikelijk is. Een probleem is bovendien dat de ontwikkelaar het bouwplan kan veranderen en er toch appartementen kan bouwen voor een andere doelgroep. Ook al beloofde de advocate van AM dat dit niet zal gebeuren. De gemeente verwacht dat het aantal verkeersbewegingen rond het complex zal afnemen, omdat het voormalige bedrijfspand op deze plek voor meer verkeer zorgde. Een van de rechters van de Raad verbaasde het wel dat de gemeente dit niet verder heeft onderzocht. Maar volgens de advocaat van de gemeente kunnen knelpunten in het verkeer bij het wooncomplex altijd later nog met maatregelen worden aangepakt. "Dat moet je vooraf beoordelen en niet achteraf”, reageerde de raadsman van de buurtbewoners. De Raad doet binnen zes weken uitspraak.


Testen op corona

DIEMEN Een coronatestcontainer van de GGD staat van 20 september tot en met 3 oktober voor het gemeentehuis.

De container is dagelijks geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur. In de container kunnen inwoners van Diemen met lichte klachten zich zonder afspraak en gratis laten testen op corona.