Peter Beense zette weer een show neer.
Peter Beense zette weer een show neer. Foto: Trudy Kroese

Festival Diemen gaat door had veel weg van een grote reünie

Het festival Diemen gaat door is een groot succes geworden. De bezoekers genoten van de sfeer, de optredens van de artiesten en de hapjes en drankjes. Het festival werd georganiseerd door Daarom Diemen, Brasserie Drusius en Wim Bohnenn. Het festival had veel weg van een grote reünie.

DIEMEN Diemen gaat door was uitstekend georganiseerd. Het festivalterrein op het Van Markenplantsoen was met behulp van hekken afgesloten. Alleen mensen die over kaarten beschikten konden het festival betreden.

De professionele en vriendelijke beveiligers controleerden de corona-app van alle bezoekers. Dat er bij veel inwoners van Diemen behoefte was aan een feestje bleek uit de grote run op de kaarten. Alle 750 kaarten waren in de voorverkoop binnen korte tijd uitverkocht. De organisatie had een programma samengesteld dat veel bezoekers aansprak. De jonge Silver, winnaar van The Voice Kids, beet het spits af. Daarna waren er optredens van Samantha Steenwijk, Yves Berendse, Sven Versteeg, Quincy en Peter Beense. De artiesten straalden uit dat zij het heerlijk vonden om weer eens voor een groot publiek te spelen en veel bezoekers stonden zo dicht mogelijk bij het podium. Zij zongen mee, dansten en maakten foto's en filmopnamen met hun mobiele telefoon. Op het terrein waren twee tappunten waar drankjes konden worden gekocht. Ook waren er plekken waar heerlijke hapjes konden worden aangeschaft. De sfeer was optimaal. Veel bezoekers kennen elkaar en er werd veel gelachen en gepraat. De bezoekers vonden het uiteraard fijn dat zij na een lange periode waarin er door de coronamaatregelen weinig mogelijk was, eindelijk weer eens uit hun dak konden gaan. Wim Bohnenn: "Wij hebben enorm veel complimenten gekregen. De mensen vonden het fantastisch om na 1,5 jaar weer feest te kunnen vieren. Het was een grote reünie. Wij hebben ook veel complimenten gekregen over de organisatie, ook over de toiletten. De dames van de toiletten hebben die steeds schoongemaakt. Wij hebben een bar iets langer opengehouden. Hierdoor zijn niet alle bezoekers tegelijkertijd naar buiten gegaan. Ik vond het een geweldig evenement."

Het was druk en gezellig.
Sven Versteeg
Quincy.
Beveiligers controleren corona-app.