World Clean Up Day 2020.
World Clean Up Day 2020. Foto: Gerrit Alink

Inschrijven voor World Clean Up Day

Algemeen

DIEMEN - Tijdens de World Cleanup Day die op zaterdag 18 september wordt gehouden, gaan ook inwoners van Diemen meehelpen met het oprapen van zwerfafval.

Welzijn Diemen en de gemeente gaan bijvoorbeeld aan de slag bij Huis van de Buurt ’t Kruidvat (11.00-13.00 uur), bij Beukenhorst (12.00-14.00 uur) en in de Rode Kruislaan (derde flat, 15.00-17.00 uur). 

Belangstellenden kunnen via afval.diemen.nl/zwerfafval een knijper, handschoenen en vuilniszakken aanvragen. Dit dient uiterlijk op donderdag 16 september te gebeuren. Inwoners van Diemen kunnen een eigen actie organiseren of zelf in hun eigen buurt aan de slag gaan. Een eigen actie kan worden aangemeld via de website nederlandschoon.nl. Daar staan ook de acties van inwoners van Diemen vermeld.

Bird Brewery, de eigenaar van House of Bird in het Diemerbos, gaat zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur zwerfvuil opruimen in het Diemerbos. Voor iedere volle vuilniszak die bij een van de bij Bird Brewery aangesloten locaties wordt ingezameld, plant Bird Brewery één boom. Dat maakt de wereld schoner én groener. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website birdbrewery.com/opruimen.

Theater de Omval steunt de actie van Bird Brewery. Vrijwilligers van het theater gaan zaterdag tussen 16.00 en 18.00 uur zwerfafval opruimen in de omgeving van Theater de Omval. Mensen die willen meehelpen kunnen zich eveneens aanmelden bij birdbrewery.com/opruimen.