Plezier tijdens buurtfeesten.
Plezier tijdens buurtfeesten.

Jong en oud genieten van buurtfeesten in Plantage de Sniep Zuid

DIEMEN In de wijk Plantage de Sniep Zuid zijn zaterdag twee buurtfeesten gehouden. 

Bewoners van Plantage de Sniep-Zuid organiseerden een feest in en rond de speeltuin Onoribo/Slagbaai. Zij hebben de afgelopen jaren vaker een buurfeest georganiseerd. 

Ook de bewoners van Rozentak en omgeving in Plantage de Sniep-Zuid hadden een buurtfeest georganiseerd.

De twee buurtfeesten begonnen ‘s middag en duurden tot laat in de avond. Er waren activiteiten voor jong en oud. De twee feesten trokken veel belangstellenden.

Coronamaatregelen

Het was duidelijk dat de bewoners activiteiten zoals een buurtfeest hadden gemist. Door de coronamaatregelen was het lang niet mogelijk om evenementen te organiseren. De organisatoren van de buurtfeesten hadden niets aan het toeval overgelaten. De coronamaatregelen werden nageleefd. Bezoekers moesten via hun corona-app aantonen dat zij volledig gevaccineerd zijn, onlangs negatief getest zijn op corona of recent zijn hersteld van corona.

Het was prachtig weer en dat had een positieve invloed op de toch al goede sfeer. De kinderen konden zich uitleven op speeltoestellen zoals een springkussen, en in de speeltuinen. De volwassenen praatten gezellig met elkaar. Er waren heerlijke drankjes en hapjes zoals patat en ijs. De kinderen lieten zich de suikerspinnen ook goed smaken.

Burgemeester Erik Boog en zijn vrouw Wahida brachten een bezoek aan beide buurtfeesten.