Afbeelding

Peter Texier

Secretaris van de Historische Kring Diemen (HKD), heeft 30 jaar in Diemen gewoond

Wat doe je als secretaris van de HKD?
"Ik onderhoud contact met andere organisaties, bereid vergaderingen voor en maak verslagen van die vergaderingen. Wij hebben op 25 september weer een algemene ledenvergadering in De Omval. Vorig jaar kon die niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen."

Jullie komen elke maandagmorgen bij elkaar.
"Zes leden van de HKD komen elke maandagmorgen bij elkaar in ons verenigingsgebouw in De Schakel. Wij archiveren dan allerlei zaken die wij binnen hebben gekregen, zoals documenten en oude advertenties. Wiard Krook scant de foto's die wij hebben ontvangen."

Wat zijn je hobby's?
"Voetbal, volleybal en het verzamelen van strips. Ik volleybal elke maandagavond bij Smashing '72 in Diemen. Ik ben fan van Ajax en scheidsrechter bij sv Diemen. Ik fluit alleen thuiswedstrijden. Mijn favoriete strips zijn Kuifje en Guust Flater."

Je woont niet meer in Diemen?
"Ik ben in Breda geboren en ben in 1974 naar Amsterdam verhuisd. Mijn vrouw en ik hebben van 1990 tot 2020 in Diemen gewoond. Wij woonden in een eengezinswoning in Diemen-Noord. Nadat de kinderen uit huis waren gegaan zijn wij in 2020 naar een appartement in Park de Meer in Amsterdam verhuisd. Daar stond vroeger het Ajax Stadion. Wij wonen nu dichter bij het centrum van Diemen dan toen wij in Diemen-Noord woonden. Wij zijn nog steeds op Diemen gericht en doen hier onze boodschappen."

Wat vind je van de sfeer in Diemen?
"De sfeer is goed. Veel mensen kennen elkaar en hoewel Diemen de afgelopen jaren steeds drukker is geworden, is het geen drukke plaats zoals Amsterdam."