Ton Ruigrok van der Werve sr.
Ton Ruigrok van der Werve sr.

Ton Ruigrok van der Werve senior (82) overleden

DIEMEN Ton Ruigrok van der Werve senior is op 29 augustus overleden. Hij is 82 jaar geworden.

Ton Ruigrok van der Werve was bij veel inwoners van Diemen bekend. Hij was lange tijd eigenaar van het bedrijf Ruigrok van der Werve BV, een stratenmakersbedrijf. Zijn zoon Ton Ruigrok van der Werve junior heeft het bedrijf later overgenomen. 

Daarnaast was hij een van de consuls van sv Diemen. Hij ging op zaterdag vroeg naar Sportpark De Diemen om te controleren of de velden van sv Diemen bespeelbaar waren. Sinds sv Diemen over kunstgrasvelden beschikt kwam het nog maar zelden voor dat hij het besluit moest nemen om de velden af te keuren.

Ruigrok van der Werve werd op de Ouderkerkerlaan in Diemen geboren en bleef zijn hele leven in Diemen wonen. Hij woonde op diverse adressen in de gemeente. Enige jaren geleden verhuisde hij met zijn vrouw naar het complex De Diemer in het centrum van Diemen.

Maandag was er een requiemmis in de rooms-katholieke kerk Sint Petrus' Banden in Diemen. Ton Ruigrok van der Werve is begraven in het familiegraf bij de kerk.

Ton Ruigrok van der Werve was getrouwd met Erna Ruigrok van der Werve-Strates. Hij had drie kinderen en vijf kleinkinderen.