Punt Sniep gezien vanaf de Muiderstraatweg.
Punt Sniep gezien vanaf de Muiderstraatweg. Foto: Trudy Kroese

75 procent van woningen Punt Sniep is verhuurd

DIEMEN Er komen steeds meer mensen te wonen in de nieuwbouwwijk Punt Sniep. De 202 woningen worden verhuurd door Vesteda. Ongeveer 75 procent van de woningen is al verhuurd.


DIEMEN Het gaat om 18 stadswoningen en 184 appartementen, verdeeld over 10 blokken met elk hun eigen identiteit. Enkele woningen in Punt Sniep met twee slaapkamers zijn geschikt voor woningdelers.

Punt Sniep ligt op een aantrekkelijke locatie tussen de Muiderstraatweg en de Weesperstraat. Door deze ligging in het water ontstaat een eigen woonidentiteit. Het fraaie ontwerp, met ruimte voor groen en water, versterkt dit effect.  Punt Sniep ligt dicht bij winkelcentrum Diemerplein en het Diemerbos. Tram 19 en bus 44 stoppen in de directe omgeving van het nieuwbouwcomplex.

Voetgangers en fietsers kunnen Punt Sniep onder meer vanaf de Muiderstraatweg bereiken via een brug. Op het terrein van Punt Sniep zijn diverse bankjes geplaatst, ook langs het water van de Weespertrekvaart. Veel bewoners van Punt Sniep, maar ook andere inwoners van Diemen, nemen regelmatig plaats op een van de bankjes en genieten van de sfeer en het mooie uitzicht. Er zijn in de kelder van Punt Sniep 182 inpandige parkeerplekken en buiten 50 openbare parkeerplekken beschikbaar. En ook aan een fietsenstalling is gedacht: die biedt ruimte aan maar liefst 750 fietsen. Er is ook een haven waar mensen hun bootje kunnen aanleggen. 

Astrid Schlüter is directielid bij Vesteda. "Wij zijn begin van dit jaar gestart met de verhuur van de woningen op Punt Sniep. Op dit moment is ongeveer 75 procent van de woningen verhuurd. Ik verwacht dat de overige woningen in de loop van het najaar verhuurd zullen worden. Wij hebben door de coronamaatregelen geen open dagen kunnen houden. Wij houden nu meestal een-op-een bezichtigingen. Van de stadswoningen zijn er zeven nog niet verhuurd. Wij hebben onlangs een mini open huis gehouden waar geïnteresseerden de stadswoningen konden bezichtigen. Er is veel interesse voor de stadswoningen."

Zij vertelt dat de meeste huurders uit Diemen en Amsterdam komen. "50 procent van de woningen is aan inwoners van Diemen verhuurd, 48 procent aan inwoners van Amsterdam. Het gaat in een aantal gevallen om huurders die enige tijd zijn weggeweest uit de regio, maar graag weer wilden terugkeren. De overige twee procent van de huurders komt uit andere plaatsen en enkele woningen zijn verhuurd aan expats."

De huren variëren van 1.000 euro tot 1.800 euro. De stadswoningen zijn de duurste woningen. "De huur van zestig procent van de woningen is tussen de 1.000 en 1.250 euro per maand. Ik begrijp dat dit voor veel mensen een forse huurprijs is, maar wij hebben ervoor gekozen om niet de maximale huur te vragen. Wij hopen dat veel mensen er lang zullen blijven wonen en dat er echt een gemeenschap ontstaat", aldus Schlüter.
Bij de bouw van Punt Sniep is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. "De woningen zijn aardgasloos, er zijn zonnepanelen aangebracht en in de garage zijn laadpalen voor auto's en oplaadpunten voor fietsen."

Meeste huurders van Punt Sniep komen uit Diemen en Amsterdam

Er komt een kas op het middenterrein waar bewoners in de toekomst gezamenlijk groeten en fruit kunnen verbouwen. Op de begane grond van Punt Sniep is ruimte gereserveerd voor een grote horecazaak. Schlüter. "Wij hebben een horecamakelaar ingeschakeld die de verhuur van de horecazaak regelt. Er wordt momenteel serieus met een geïnteresseerde partij gesproken, maar er is op dit moment nog geen contract getekend. Wij hopen dat de horecazaak snel open kan gaan. Ook dat zal weer een positieve invloed hebben op de leefbaarheid en de sfeer van Punt Sniep."



Binnenruimte van Punt Sniep.