Afbeelding

Jeroen Vos

Voorzitter van EDOG Muzikaal Theater, drie jaar actief in Diemen

Hoe gaat het met EDOG Muzikaal Theater?
"Het gaat goed. We zijn vorige week maandag weer begonnen met de repetities in Theater de Omval. We hebben tijdens de diverse lockdowns wel op andere manieren contact met elkaar gehouden. Ik ben sinds drie jaar voorzitter. Het is een leuke functie, maar de afgelopen periode was wel lastig door alle coronamaatregelen."

Doe je zelf mee met de voorstellingen?
"Nee, ik ben alleen voorzitter. Mijn schoonvader was in het verleden lid van EDOG. Mijn vrouw en twee van mijn kinderen zijn lid."

Jullie hebben een flink aantal leden van buiten Diemen.
"Er zijn de laatste jaren diverse operetteverenigingen verdwenen. Wij zijn een familiare vereniging en een aantal mensen is via via lid van EDOG geworden."

Wat is je favoriete muziek?
"Ik houd van rock. Tot mijn favoriete bands behoren The Rolling Stones, Queen en U2. Ik ga niet vaak naar concerten. Het laatste concert dat ik heb bezocht was van U2, een paar jaar geleden."

Doe je aan sport?
"Ik heb lang geleden gebasketbald. Tegenwoordig doe ik aan fitness."

Wat is je favoriete plek in Diemen?
"Dat zijn Theater de Omval waar wij repeteren en Sporthal Diemen aan de Prins Bernhardlaan. Wij geven elk voorjaar twee optredens in die sporthal."

Ga je weleens uit?
"Ik ga regelmatig met mijn vrouw naar theatervoorstellingen. In mijn woonplaats Zaandam, maar ook in andere plaatsen. Dat hangt af van het aanbod."