Afbeelding
Foto:

Frans Mulder

Penningmeester van SV Diemen, woont sinds 1999 in Diemen

Hoe gaat het met SV Diemen?
"We mogen als vereniging niet klagen. Er zijn leden vertrokken, maar ook nieuwe leden bij gekomen. We hebben nu rond de 1.100 leden. Het ledenaantal is stabiel gebleven. Wij hebben echt behoefte aan het vierde veld dat momenteel wordt aangelegd."

Hoe staat de club er financieel voor?
"We hebben door corona een zware tijd doorgemaakt, maar dat geldt voor alle verenigingen. Een club als SV Diemen is voor een groot deel afhankelijk van de kantine-inkomsten en die zijn er de afgelopen periode niet geweest. Gelukkig hebben wij veel steun van de gemeente gekregen. Wij hebben bijvoorbeeld geen huur voor onze velden hoeven betalen. De gemeente heeft de sportclubs goed geholpen. Wij staan er financieel gelukkig goed voor."

Wat zijn je hobby's?
"Vooral duursporten. Ik heb in het verleden marathons gelopen. Maar daar ben ik mee gestopt nadat ik een hardnekkige blessure had opgelopen. Tegenwoordig doe ik aan wielrennen en maak ik lange wandelingen. Ik wielren op diverse plaatsen: de kop van Noord-Holland, Den Haag, Scheveningen en Zoetermeer en omgeving en op de Veluwe. Wandelen doe ik vooral in de omgeving van Diemen, zoals in het Diemerbos."

Wat is je favoriete plek in Diemen?
"Het Diemerbos. Hoewel het er steeds drukker wordt zijn er ook momenten dat het er stil is. Ik vind het Diemerbos dan een heerlijk rustpunt in mijn toch wel hectische leven. Ik vind het ook leuk om naar House of Bird in het Diemerbos te gaan. Wij eten er regelmatig en drinken er ook weleens een biertje."