Culturele voorstellingen bij House of Bird

DIEMEN House of Bird in het Diemerbos start met een nieuw initiatief. Op het terrein van de horecazaak zullen regelmatig voorstellingen plaatsvinden.

Het gaat hier om een samenwerking van House of Bird, Theater de Omval, de Vrienden van het Diemerbos en Daarom Diemen.

De eerste twee voorstellingen zijn op woensdag 25 augustus. Joes treedt die middag twee keer op met de jeugdvoorstelling Deze Ridder zegt Nee. Beide voorstellingen zijn overigens uitverkocht.

House of Bird is eigendom van Bird Brewery van de ondernemers Ralph van Bemmel, Rik van de Berg en Teun IJff. 

Ralph van Bemmel: "Het gaat om een pilot. Het lijkt ons leuk om bij House of Bird regelmatig culturele activiteiten te organiseren. Hierdoor wordt het cultuuraanbod in Diemen versterkt. De twee kindervoorstellingen worden gehouden in de tent die op ons terrein staat. De bezoekers nemen hun eigen stoeltjes of kussens mee om op te zitten. In de toekomst zetten wij misschien een klein podium neer op ons terrein."

House of Bird ging op 5 mei 2020 open. Aanvankelijk konden gasten alleen drankjes en gerechten afhalen. In juni 2020 gingen de zaak en het terras open voor het publiek. Van midden oktober 2020 tot eind april 2021 was House of Bird net als andere horecazaken in Nederland gesloten. Er was opnieuw een afhaalservice.

House of Bird is in een relatief korte tijd populair geworden bij veel inwoners van Diemen en plaatsen in de regio. House of Bird beschikt over een riant terras. Veel bezoekers van het Diemerbos brengen na afloop van een wandeling een bezoek aan de horecazaak. Maar ook mensen die niet of weinig in het Diemerbos komen weten House of Bird te vinden.

Veel kinderen doen mee aan de Birdroute die House of Bird heeft uitgezet in het Diemerbos.