Afbeelding
Foto:

Sam Groot

Verkoper bij Beentjes Bloemen op de markt op het Diemerplein, werkt vier jaar in Diemen

Vertel eens iets over Beentjes Bloemen.
"Beentjes Bloemen is eigendom van Tom en René Beentjes. Zij hebben het bedrijf overgenomen van hun vader. Het bedrijf bestaat 47 jaar. Wij staan op diverse markten in het land. Wij staan sinds vier jaar elke woensdag op de weekmarkt in Diemen. Wij verkopen op de markt in Diemen bloemen en kamerplanten. Op andere markten verkopen wij ook buitenplanten, maar dat doen wij niet in Diemen omdat er hier op de markt al een andere ondernemer staat die buitenplanten verkoopt."

Jullie hebben sinds vorig jaar een nieuwe plek.
"Wij stonden vroeger op het Diemerplein. Maar na het begin van corona hebben wij een nieuwe plek gekregen: op het plein voor het gemeentehuis. De nieuwe plek bevalt goed. Wij staan goed in het zicht en hebben meer ruimte dan op het Diemerplein. Onze klanten kunnen hier goed afstand van elkaar houden."

Hoe bevalt de sfeer in Diemen?
"Erg goed. Er komen veel vaste klanten bij onze kraam. De mensen zijn leuk en maken graag een praatje."

Wat zijn je hobby's?
"Tennissen en skiën. Ik tennis in mijn woonplaats Limmen bij TV Limmen. Ik heb vroeger getennist, ben een tijdje gestopt en sinds enige tijd weer begonnen. In de winter ski ik in Oostenrijk."

Heb je een favoriet vakantieland?
"In de winter Oostenrijk en 's zomers ga ik graag naar andere landen. Ik ben dit jaar vanwege corona niet in Oostenrijk geweest. De laatste keer dat ik daar was, was in februari 2020. Een week later brak corona uit en ging in de wintersportgebieden in Oostenrijk alles op slot."