Werkzaam-heden spoor-onderdoorgang

Vervolg van voorpagina.

Tjaarda: "De gemeente verwijst ons door naar Pro Rial. De mensen van Pro Rail hebben ons goed te woord gestaan maar ik vind dat de gemeente een eigen verantwoordelijkheid heeft naar de inwoners van Diemen. Ik zou van de gemeente graag informatie krijgen over de planning van de werkzaamheden, dan kunnen wij daar rekening mee houden. Ook zou ik het prettig vinden als er mensen van de gemeente langskomen om zelf te kunnen vaststellen hoe groot de geluidsoverlast is."

Tjaarda wijst erop dat het voor bewoners die dicht bij de plek wonen waar de werkzaamheden worden uitgevoerd nauwelijks te doen was om thuis te blijven. "Mijn vrouw en ik zijn vaak onze woning uit gevlucht. Er wonen hier in de buurt ook mensen die thuis werken. Dat was de afgelopen periode vaak niet mogelijk. De gemeente had wat mij betreft voor opvang voor de bewoners moeten zorgen. Dan denk ik aan een plek waar mensen die thuis werken tijdens de werkzaamheden terecht kunnen, bijvoorbeeld in een sporthal. Toen er bij een brug in Duivendrecht damwanden werden ingetrild heeft de gemeente Ouder-Amstel wel voor opvangplekken voor bewoners gezorgd."

Tjaarda vertelt dat de bewoners van Buitenlust nog lange tijd met overlast van de werkzaamheden worden geconfronteerd. "Zo krijgen wij de komende tijd te maken met zware vrachtwagens en zorgt het gemaal dat water wegpompt ook voor geluidsoverlast. Het gemaal draait 24 uur per etmaal."


Brand in woning Beukenhorst

DIEMEN In een woning aan Beukenhorst in Diemen-Zuid is dinsdagochtend brand uitgebroken.

De brandweer kreeg de melding rond 08.00 uur binnen en rukte uit. In de woning heeft korte tijd elektronica en kleding in brand gestaan. De brandweer heeft de vlammen geblust.

De bewoner heeft rook ingeademd en is naar een ziekenhuis overgebracht. De brandweer Amsterdam-Amstelland noemde het op haar Twitteraccount een 'kleine brand'.