Janine Stadegaard en Julie van der Velden.
Janine Stadegaard en Julie van der Velden. Foto: Trudy Kroese

Zonnestudio La Sol trekt veel klanten

Zonnestudio La Sol in Diemen is sinds 5 juni geopend voor het publiek. Julie van der Velden en Janine Stadegaard vertellen over het bedrijf.

DIEMEN In het pand aan de Muiderstraatweg 1 was tot eind 2020 zonnestudio The Sun Flower gevestigd. La Sol heeft de zonnestudio op 1 januari 2021 overgenomen.

Janine Stadegaard is regiomanager van La Sol. "La Sol heeft deze zonnestudio op 1 januari overgenomen van de vorige eigenaar. Wij waren op zoek naar mogelijkheden om uit te breiden en de mogelijkheid deed zich voor om deze zonnestudio over te nemen. La sol heeft negen zonnestudio's, die alle in Noord-Holland gevestigd zijn."

Julie van der Velden is werkneemster bij La Sol in Diemen. Zij werkte in het verleden voor The Sun Flower en kent daardoor een flink aantal klanten van La Sol in Diemen. Janine en Julie vertellen dat de veiligheid van de klanten en het verlenen van service voorop staan bij La Sol. Janine: "Klanten die voor het eerst bij een zonnestudio van La Sol komen kunnen een gratis huidanalyse krijgen. Dit gebeurt aan de hand van een aantal vragen. Wij onderzoeken welk huidtype iemand heeft en welk type haar de klant heeft. Vervolgens geven wij een advies."

Julie: "Het personeel achter de balie stelt op de computer de tijd en de sterkte van de zonnecabine in. De klant kan dit dus niet zelf doen. Dit is uit veiligheidsoverwegingen. Als de tijd is verlopen gaat het systeem automatisch uit."

Bij La Sol zijn klanten vanaf achttien jaar welkom. Janine: "Wij krijgen bij onze zonnestudio's klanten vanaf achttien jaar tot klanten van hoge leeftijd. Mensen komen bij onze zonnestudio's om bruin te worden en te ontspannen. Maar er komen ook mensen met gezondheidsproblemen. Onze klanten kunnen vooraf of achteraf een kopje koffie drinken en plaatsnemen aan de grote leestafel. Zij krijgen dan echt het idee dat zij er even uit zijn en kunnen lekker ontspannen. Wij vinden het belangrijk dat de klanten een belevenis ervaren. Al onze medewerkers werken met veel passie."

Julie merkt dat het steeds drukker wordt bij La Sol in Diemen. "Wij krijgen klanten uit Diemen, Weesp, de Watergraafsmeer en Amsterdam-Zuidoost. De zonnestudio ligt centraal en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Klanten kunnen hier de eerste twee uur gratis parkeren. Wij zijn blij dat de gemeente ervoor heeft gekozen om parkeren de eerste twee uur gratis te maken." 

De hygiƫne is uiteraard enorm belangrijk bij La Sol. Als klanten klaar zijn maakt het personeel de zonnecabine volledig schoon. De nieuwe klant maakt dus gebruik van een zonnecabine die volledig schoon is en gedesinfecteerd is. Uiteraard worden er in deze coronaperiode extra voorzorgsmaatregelen genomen. Zo kunnen klanten hun handen desinfecteren en houden zij uiteraard 1,5 meter afstand van elkaar.

Een zonnecabine in La Sol.