Afbeelding

Julia Alberda

Wat doe je bij de Kinderzomerspelen?
"Als coördinator Theater begeleid ik de activiteiten. We doen onder andere dansspelletjes en acteerspelletjes. In de tweede week is er altijd de Megashow en in de derde week de playbackshow. We oefenen altijd voor die evenementen. De activiteiten van Theater vinden plaats in de tent achter het sportcentrum."

Wat doe je verder?
"Ik doe een hbo-studie pedagogiek en werk daarnaast als koerier. Ik rijd in een bestelbus en lever pakketten af in diverse landen in Europa."

Wat zijn je hobby's?
"Ik ben veel met sport bezig. Ik geef twee keer per week les bij Judo Fritz. We hebben enige tijd lesgegeven in de buitenlucht, maar kunnen nu weer lesgeven in het gymnastiekgebouw in de Schoolstraat. In het verleden heb ik jarenlang schaatsles gegeven bij de Diemer IJsclub. Daarnaast doe ik aan longboarden."

Je bent muziekliefhebber.
"Ik ben fan van de Duitse groep Rammstein. Ik ben naar vijf concerten van Rammstein geweest. Een keer ben ik bij een soundcheck, een repetitie van Rammstein, aanwezig geweest. Dat was in het stadion van de Duitse voetbalclub Schalke '04 in Gelsenkirchen. Wij waren daar met 500 mensen in een stadion waar normaal 60.000 mensen zitten. Dat was geweldig."

Ga je wel eens uit?
"Ik ga vrijwel elke vrijdagavond met vrienden en vriendinnen naar Café 't Pandje. We gaan ook wel eens naar Amsterdam."

Heb je een favoriet vakantieland?
"Ik houd erg van reizen. Ik wil zoveel mogelijk landen bezoeken. Ik ben in de meeste landen in Europa geweest. Ik ga binnenkort naar Curaçao, daar heb ik heel veel zin in."