Lekkernijen in het uitgiftepunt van de Voedselbank Diemen.
Lekkernijen in het uitgiftepunt van de Voedselbank Diemen.

Rotaryclub verrast vrijwilligers Voedselbank Diemen

DIEMEN De Rotaryclub Diemen heeft vrijdag de vrijwilligers van Stichting Voedselbank Diemen in het zonnetje gezet. Dit gebeurde in het uitgiftepunt van de Voedselbank.

Leden van de Rotaryclub Diemen hadden een tafel geplaatst waarop heerlijke hapjes en drankjes waren uitgestald voor de vrijwilligers van Voedselbank Diemen. Het betrof onder andere hartige vegetarische en zoete muffins en aardbeien cheesecake. Ook waren er alcoholvrije cocktails, frisdrank en sapjes.

In de keuken

Anita Jongbloed van de Rotaryclub Diemen. "Tijdens de lockdown hebben wij als Rotaryclub Diemen geen bijeenkomsten gehouden. Met het geld dat wij hierdoor hebben overgehouden hebben wij van januari tot en met juni maandelijks boodschappen gekocht en die aan de Voedselbank Diemen geschonken. Het ging onder meer om gezonde voeding zoals groenten en fruit en artikelen zoals schoonmaakmiddelen, toiletpapier en maandverband. We hadden echter nog een klein bedrag over. Enkele leden van ons zijn thuis in de keuken aan de slag gegaan en hebben hapjes voor de vrijwilligers van de Voedselbank Diemen gemaakt. Ook hebben wij drankjes gekocht. Wij blijven ook in de toekomst betrokken bij de Voedselbank Diemen. Ik ben onder de indruk van de organisatie."

Enorm blij

Gerda Smit, voorzitter van Stichting Voedselbank Diemen is enorm blij met het gebaar van de Rotaryclub Diemen. "Dit was een enorm lief initiatief. Wij hebben zo'n twintig vrijwilligers en die hebben de actie van de Rotaryclub Diemen enorm gewaardeerd."

Voedselbank Diemen heeft momenteel 55 cliƫnten. Zij ontvangen elke vrijdag een voedselpakket bij het uitgiftepunt in Diemen.


Gerrard Bakker van de Rotaryclub Diemen.
Een attentie van de Rotaryclub Diemen.