Bewoners ondervinden geluidsoverlast werk spoor-onderdoorgang

DIEMEN Inwoners van Diemen die in de omgeving wonen van het spoor in het centrum van Diemen ondervinden al enige tijd geluidsoverlast van de werkzaamheden voor de spooronderdoorgang.

Vooral het intrillen van damwanden en de heiwerkzaamheden leiden tot de nodige geluidsoverlast. Ook de cementmolen zorgt voor geluidsoverlast. Het betreft vooral bewoners van Buitenlust, de Martin Luther Kinglaan en de Rode Kruislaan. Maar ook in andere wijken is het geluid van de werkzaamheden te horen.

De werkzaamheden worden van maandag tot en met vrijdag uitgevoerd. Er wordt dikwijls al 's morgens vroeg begonnen.

Een bewoonster van Buitenlust heeft er begrip voor dat de werkzaamheden moeten worden uitgevoerd en vindt het goed dat er op de Ouddiemerlaan een spooronderdoorgang komt. Die spooronderdoorgang komt in de plaats van de spoorwegovergang. Maar zij heeft net als veel andere omwonenden last van geluidsoverlast. "Er wordt al vroeg begonnen en de werkzaamheden gaan de hele dag door. Het geluid is niet alleen hinderlijk, maar zorgt er ook voor dat je moe wordt. Met het warme weer wil je toch de ramen en deuren openzetten en daardoor heb je nog meer last van het geluid. Vooral voor degenen die onregelmatige werktijden hebben is de overlast enorm belastend."

Zij geeft aan dat de bewoners van Buitenlust de komende jaren met de nodige overlast door werkzaamheden worden geconfronteerd. Woonstichting Rochdale gaat de huurwoningen verduurzamen, er ligt een plan om in Buitenlust een appartementencomplex te bouwen en de wijk wordt opgehoogd.

2