Werkzaamheden spoor

Vervolg van voorpagina.

Een bewoner van de eerste flat aan de Martin Luther Kinglaan geeft aan dat hij eveneens hinder ondervindt van de geluidsoverlast. "Ik begrijp dat deze werkzaamheden moeten plaatsvinden, maar het is wel lastig. Mijn vriendin werkt 's nachts en kan overdag nauwelijks slapen. Dat is heel vervelend."

Scooters

In verband met de werkzaamheden is een deel van de Ouddiemerlaan sinds april afgesloten. Hiervoor is een tijdelijke weg in de plaats gekomen. Die ligt voor een deel vlak bij de eerste flat van de Martin Luther Kinglaan. "Dit zorgt voor extra geluidsoverlast", aldus de bewoner van de Martin Luther Kinglaan. "De overlast van auto's valt wel mee, maar scooters zorgen wel voor veel geluidsoverlast. Daarnaast is een deel van het geluidsscherm langs het spoor weggehaald voor de werkzaamheden. Dat zorgt ervoor dat wij ook de treinen veel meer horen dan in het verleden."

Klachten

Klachten en vragen worden beantwoord via de gemeenschappelijke publiekslijn (waar ProRail, de aannemer en Gemeente Diemen samenwerken). De publiekslijn is toegankelijk via www.prorail.nl/contact of via (0800) 77 67 245 (gratis nummer). Tot nu toe valt het aantal klachten mee.

Een woordvoerder van de gemeente Diemen geeft aan dat de funderingswerkzaamheden vertraging hebben opgelopen.  "De aannemer is bij de werkzaamheden wat onvoorziene obstakels (onder andere kabels, leidingen, en betonplaten die niet op tekeningen stonden) tegengekomen, waardoor er enige vertraging is ontstaan. Ook heeft de aanleg van het riool vertraging veroorzaakt. Zoals het er nu naar uitziet zijn de funderingswerkzaamheden eind juli klaar."

De spooronderdoorgang is volgens de huidige planning in april 2023 gereed.