Afbeelding
Foto:

Bowan de Bruin

Eigenaar van Alexanderhoeve in winkelcentrum Diemerplein, werkte sinds anderhalve maand in Diemen.

Vertel een iets over je achtergrond?
"Ik ben 24 jaar en woon in Vianen. Nadat ik de havo had afgemaakt heb ik een opleiding tot accountmanager gevolgd. Het bleek echter moeilijk om een leuke baan te vinden. Mijn ouders zijn eigenaar van een Alexanderhoeve in Uithoorn en ik kreeg de kans om de Alexanderhoeve in Diemen over te nemen van Dave Goemans. Ik heb een maand met Dave meegelopen en ben sinds 1 juli eigenaar van de zaak."

Welke artikelen verkoop je?
"Heel divers. Onder meer kaas, noten en wijn, maar wij maken ook pakketten voor onze klanten. Wij zijn een winkel voor iedereen in Diemen, van jong tot oud."

Heb je hobby's?
"Ik heb lang gevoetbald. Bij Elinkwijk in Utrecht en bij Brederodes in Vianen. Ik heb ook stage gelopen bij FC Utrecht. Maar ik ben vanwege mijn werk in Alexanderhoeve gestopt met voetballen. Het is niet met mijn werk te combineren. Ik ben zes dagen per week open en ben ook op zondag nog met de zaak bezig. Ik ben recent met fitness begonnen."

Ga je wel eens uit?
"Ik ga zo nu en dan met vrienden naar Utrecht of Amsterdam. We drinken dan iets op een terrasje en gaan daarna naar een club. Maar clubs bezoeken gaat nu niet meer. Die zijn gesloten in verband met de coronamaatregelen."

Wat vind je van de sfeer in Diemen?
"In mijn winkel ontmoet ik steeds meer inwoners van Diemen. Ik vind de mensen aardig, ze maken graag een praatje en zijn vriendelijk. Ik wil Diemen binnenkort beter leren kennen, maar voorlopig richt in al mijn aandacht op het succesvol maken van mijn zaak."